gokanke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki neden bu olayı borcu verirken söylemedi? Biz tahmin mi edecektik böyle olacağını? Suçumuz ne burada? Aldığımız parayı geri vermemiz mi?
normalde borcu verirken TL olarak vermiş % 10 20 lik bir artış ta böyle bir şey isteyeceğini sanmıyorum. doların 5 liradan 15 liraya çıkması 5 yıllık bir süreç hocam neredeyse siz o zamana kadar çoktan borcu vermeniz gerekirdi. şimdi bizim bir akraba dan 2000 lira alacağımız varken oğlum babadan kalan tarlaları için 6.000 liraya anlaştık. bizim işte 4000 lira vermemiz gerekiyordu tapuda sorun olduğu için tapu bize geçemeyeceği için biz parayı vermedi k o da bu olaydan dolayı bize borcunu ödemedi. şu anda tarlaların değeri 90 bin lira sadece birisi diğer iki parçayı saymıyorum bile. bu durumda biz al su 4 bin lirayı bu tarlalar bizim diyebilir miyiz? ya da o benim sana borcum 2000 lira diyebilir mi o zaman 21 gram altın ediyordu bana parayı 2000 liradan ödeyecekse 4 bin lirayı kabul edip tarlalarda bizim olacak o zaman o bu durum ancak onun bana 2000 lira olan borcunu 21 gram altın varak ödemesi ile çözülecektir.