Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Borç verirken en başta konuşulması gereken bir konu. Fakat konuşulmamış. Bu yüzden karşı taraf hukuki açıdan bir çıkarım elde edemez. Fakat vicdanen ben 30 bin tl borç alsam 2019'da ve şimdi 30 bin tl geri ödemeye kalksam bu da pek doğru olmaz. Anlaşma sağlayarak orta yol bulunması daha doğru olur. Karşı taraf o 30 bin ttl yı dolar yapsaydı veya bir otomobil alsaydı ki 35 bin liraya 2019 yılında arkadaşım 2012 model Corsa aracını sattı. Sımdı 150 170 bın tl falandır muhtemelen o araç.
Sonuçta veren arkadaşın da burada hatası var. Malumunuz Türkiye burası, tahmin edip ona göre hareket etmesi gerekirdi. O zaman hocam şöyle yapsınlar mantıken, 1-2 Sene daha bu arkadaşlar ödemeyi yapmasınlar. Ne malum belki 1-2 sene sonrasında enflasyon, kur vs geri düşerse mantıken yine aynı borcu geri ödesinler. Böyle bir mantık olabilir mi ?

Vicdan olarak bence içiniz rahat olsun derim. Çevremde Dolar, Euro veya Altın borcu veren insanlarda var. Boşuna vermiyorlar sonuçta bu borcu.

Bu arkadaş verdiği borcu o günün değeriyle 25.000 TL Altın alıp verseydi, Altınında bugünki değeri o güne kadar düşseydi sonrasında gelip arkadaştan ben sana 25.000 TL'ye Altın alıp borç vermiştim bana o paramı mı ver diyecek ?

Yorumlarda da konu sahibini eleştirenlerede şaşırıyorum açıkcası. Ne diyelim herkesin mantığı bir değil tabiki de