eskiden olsa android alma iphone al derdim iphone 7 kullanıcısıydım geçen hafta s21 ultra 256 gb aldım. vatanın online da 18k idi işte eski telefonu getir kampanyası ile aldım j5 prime bir telefon vardı onu verip toplam da telefon bana 15.350 ye mi ne geldi.

Samsung veya farklı bir android fark etmez. Android de ister istemez her şeye erişe biliyorsun özgürlük dedikleri imkan var ve ücretli uygulamanın da crack lisini vs bula biliyorsun. Eski den androidlerin ömrü 2 yıldı benim görüşüm iphone lar çok daha uzun süre gidiyordu ama artık androidlerin ömrü de uzadı. iphone alıyorsun batarya bitiyor değişmesi lazım geçen ay 640 tl civarı bir rakam söylediler. kablo kısa sürede ya kopuyor ya bozuluyor pahalı yani iphon un herşeyi pahalı ve devamlı bir zam furyasındalar böyle olunca da ben soğudum. iphone evet uzun ömürlü dayanıklı satmak isteyince değer kaybı az oluyor çizik vs yok ise bu yönden ağır basıyor ama benim gibi aldığını satmayan bir insan isen bir önemi olmuyor bunun açıkçası.

şahsen iphone pahalılığın dan sıkıldığım için samsung s21 ultra aldım bir de ürün fotoğrafları çekmem gerekiyordu oyun çok oynamam canım sıkılır ise oynarım bir de büyük ekran daha çok cezbediyor beni bunları ele alınca karşıma 2 seçenek çıkmıştı ya iphone 13 promax ya da samsung s21 ultra. iphone 13 promax 24k lar da olunca ve samsung 15k lara gelince fiyat olarak samsung daha mantıklı geliyordu kamera ihtiyacı konusun da çok fazla bir fark olmuyor du özgürlüğü düşününce samsung ağır basıyordu en sonun da samsung aldım pişmanmıyım diye sorar isen değilim ama hala acaba iphone alsa idim nasıl olurdu düşüncesi mutlaka oluyor yıllarca iphone kullanınca insan. Tek çekincem uzun ömürlü olup olmayacağı umarım uzun ömürlü olur 2 yıl sonra sistemsel donmalar kasmalar vs yaşanmaz da ilk günküne yakın performans ile kullanırız umarım. Samsung u sevdim mi sevdim diye bilirim ürün fotoğrafların da istediğim görüntüyü ala biliyorum diye biliriz. Bildiğimiz android zaten oyun oynadım ara sıra sorun yaşamadım hiç kılıf ile kullanıyorum ısınma sorunu var mı algılamadım. Telefonu tv ye yansıtıp pc gibi kullana biliyorsun o uyumu çok hoşuma gitti açıkçası. Hoş telefon bence.

Tavsiyem teknosaya falan git orada başın da bekleyen olmuyor genel de o yüzden teknosa al telefonları kurcala bak hocam kıyaslaya bileceğin şekil de kıyasla internette araştır kıyasla içine hangisi yatıyor ise onu al her kes bir şey diyecek çünkü iyice çıkmaza gireceksin sonra.