aksanmehmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaza alanını google haritalardan buldum. Yorumlarken yardımcı olur.
1: Şeridin kesikli olması nedeniyle dönüş yapabilirsiniz. Sizde bu açıdan kural ihlali yok.
2: Kasis, yaya geçidi vs nedeniyle motorcu zaten yavaşlaması gerekirdi.
3: Sağdaki şerit otopark olarak ayrılmış.

Tabi burada sizin çektiğiniz fotoğraflar çok önemli. Sadece tek bir fotoğraf mı çektiniz? Yoksa farklı açılardan çektiniz mi? Size yol veren bir araç olduğunu gösteren foto çektiniz mi?
Geçmiş olsun.
Hocam açıklamayı bu şekilde yapacağım sizce nasıl?
------
Tarih: 06.03.2022 saat 16:30 İstinye sahil yolunu üzerinde seyrederken kendi şeridimde yola devam ediyordum. Sol şeritte bulunan İstinye Devlet Hastanesi otoparkına girebilmek için durdum. Sinyalimi sola doğru verdim. Sol şeritten gelen aracın bana yol vermesi ile birlikte gaza bastım. Otopark girişine geldiğimde motor sürücüsünün bana yol veren aracın sağından hızlı bir geçerek aracımın sağ ön kapısına çarptı.
Eklemiş olduğum uydu görüntülerinde şeridin kesikli olması nedeniyle dönüş için bir kural ihlali yok.
Kasis, yaya geçidi vs nedeniyle motorcu zaten yavaşlaması gerekirdi.
Sağdaki şerit otopark olarak ayrılmış.
Motor sürücüsünün siparişini yetiştirmek için kazanın olduğu yerde bulunan yaya geçidi, kasis, okul geçidi levhasını dikkate almayarak yavaşlamadan, bana yol veren aracın sağından hızlı bir şekilde geçmesi kazaya sebebiyet vermiştir.
Kaza anında çekmiş olduğum fotoğraflarda yaya geçidi, kasis, okul geçidi levhaları açık bir şekilde gözükmektedir.
-----