Merhabalar,
Sırf demo tasarım için hazırladığım internet sitem ortalama 2 sene gibi açık kaldı. Bu süre zarfında site kuruluş amacı demo tasarım örneği olsun amacıyla kurulduğu için içerisine 10-20 tane film atılarak ( tasarım düzgün durması için ) site aktif edilmişti.
Ne yazık ki 2 sene aktif kalan bu demo tasarıma 3 ay içerisinde 3 farklı dava açılmış . ( Dava danışmanlığını yapan Aynı avukatlık bürosu )
1. Dosya içerisinde 2 farklı film vardı . Bu dosyada 2021 eylül ayı gibi 37 bin tl para istenilmişti Arabulucu da 25 bin tl tutar ile anlaşarak ödemeyi yaptım . Ancak bu ödemeyi yaparken adıma açılan 2 farklı dosyanın daha olduğunu öğrenmiştim henüz arabulucu da olmadığı o dosyalar dahil olmamıştı.
2. Geçen hafta diğer dosya da arabulucuya verilmiş ve bu sefer tek 1 film için benden 36 bin tl istediler . Bende karşı tarafın avukatıyla görüşerek geçen sefer gene aynı film sitesi ve gene sizler tarafından tek dosya 2 film için 25 bin tl den anlaştığımızı bu sefer 2 dosyayı da ( henüz daha savcılıkta olan ve arabulucu atanmayan , %99 oda arabulucuya gelecektir çünkü bunlar yapıştımı bırakmıyor ) kapatmak istediğimi söyledim. Bunun için teklif aldığımda 50 bin tl istediler . Normalde 36 - 36 = 72 bin tl yerine 2 dosyayı da kapatırsak 50 bin tl ' e düşeceğini söylediler .
Şimdi ben açıkçası itiraz ettim ve 50 bin tl ödemeyeceğimi söyledim. Kendilerine 25 bin tl teklif ettiğimde bunlar ayrı dosya olduğu için kabul etmeyeceklerini söylediler . Açıkçası 30-35 ' e de anlaşmayı hedefliyorum ancak karşı tarafın avukatı kesinlikle anlaşmak istemiyor .
Duruma arabulucu bile çok çok şaşırmış durumda. Normalde kendisinin böyle arabulucuk işlerini en fazla 10 bin tl ' e çözdüğünü söylüyor nasıl bu kadar fazla talep ettiklerine kendisi de şaşırmış durumda. Sanırım üzerimde , şirket ev ve araba olduğu için karşı taraf üsteliyor.
Arabulucuya durumu mahkemeye taşıyalım dediğimde bu sefer kendisi de mahkeme süreci olursa tutarın çok daha yüksek çıkabileceğini söylüyor , yani bir avukat bana murat bey 2 dosyanızı da mahkemeye çıksak en fazla 50 bin tl ödersiniz diyecek bir avukat olsa hiç sorun değil direk çıkacağım ancak bunu diyebilen hiç bir avukat çıkmadı. İlk dosyama 25 bin tl ödediğimde avukatım murat bey çok fazla paraya anlaştınız dedi. '' Ancak ben kendisine abi o zaman sen bana deki murat bey mahkemeye de çıksak en fazla 35 bin tl ödersin , bu sözü verebilirsen ben 10 bin tl fazla ödemeyi de sorun etmem dosyayı sana veririm dediğimde avukat abi dilin kemiği yok 100 bin tl de diyebilirler dediği için anlaşma kararı almıştım ''