Aslında sorun yine, hayatta kalmak ile yaşamak kavramlarının karıştırılmasından kaynaklanıyor gibi..

Dışarıda yemek yemek, bu rakı masası olsun ya da çay kahve pasta masası olsun farketmez, hayatta kalmak için temel gereksinimlerden biri değil elbette ama işi gücü olan, zengin olmayan standart bir insanın zaman zaman yapabilmesi gereken psikolojisi için gerekli ve son derece basit bir aktivite ve yıllarca okumuş etmiş ya da bir şekilde bir mesleğe emek vermiş ve hala vermekte olan bir insan, ayda 2.000 TL sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için ailesine bütçe ayırabilecekken, 3 kişi yaşadıkları evde bunun 1000 TL'sini elektriğe, 1000 TL sini doğalgaza verirse ve o ihtiyaçlarını artık bu akıl dışı faturalar sebebiyle karşılaşayamıyorsa bundan şikayet eder elbette ya da ayda bir kez de olsa, içeri girerek, kredi kartına borçlanarak da olsa karşılar. Kimseyi de ilgilendirmez. Borçla dışarıda yemek yenmez diye bir yargıda da bulunamayız. İnsanlar hayatta kalabildiklerine şükretmek zorunda değiller. Nefes almak ve beslenmek ve barınmak dışında ufak tefek bir şeylere para harcayabiliyorlar diye, elektrikten, benzinden, yağın fiyatından, salatalığın fiyatından şikayet etmemek de neyin nesi? !!

Ne yapsınlar insanlar, kilosu 3-5 TL olaması gereken salatalığa, 30 TL vermek zorunda bırakılıp, ben yemiyim siz yiyin mi desinler? Madem salatalık 30 TL, ben de rakı içmeye gitmeyeyim böylece param rahat rahat salatalığa yetsin, sesimi de çıkarmak zorunda kalmam böylece mi desinler? Tabi ki salatalığın 5 TL olmasını talep edip, rakı sofralarından ya da kebap sofralarından feragat etmek istemeyecekler..çünkü olması gereken rakam bu

Kriz zengini fakiri, iyi kötü herkesi bir yerinden yakalıyor vuruyor. Kimi ekmek bulamazken, kimi kayak tatiline bu sene gidememekten, kimi faturasını ödeyemezken bir diğeri yılbaşı kutlamasını bu sene yurtdışında yapamayacak olmaktan şikayet ediyor.. Birileri ekmek bulamazken, kayak tatiline gidemeyen kişi, her ne kadar kendince o bile haklı olsa da açık açık bunu eleştiriyorsa göze batar bu bir gerçek ama aynı adam mazotun 25 TL ye doğru gidiyor olmasından şikayet etme hakkına sahip tabi ki..Neden 6-8 TL'lik mazota 22 TL vermek zorunda kalıp, tatilinden feragat etmesi gerekiyor ki ben bunu anlamadım..