Merhaba Forum,

2019 senesinde mükellef.co üzerinden şahış şirketimi açtım her ay düzenli olarak paket alımımı sağladım ve e-ticaret faaliyetimi yürüttüm daha sonra 1 sene kadar önce e-ticaret işlerim umduğum gibi yürümedi ve yapmamaya kadar verdim fakat kapanışta vermedim şirketim açık kaldı vergi borcum geldi vs. Burada garip olan şey ise hizmeti artık almama rağmen mükellefte tıpkı ben hizmet alıyormuşum gibi her ay düzenli olarak paket yenileme bedelini üyeliğime yansıttı fakat bir hizmet 1 ay +belirli bir süre ödeme yapılmaz ise hesap askıya alınır ve borçlu borcunu ödedikten sonra aktiflik sağlanır ve hizmet kullanılır yada kullanıcı tarafından kapattırılır. Bende yaklaşık 1 sene kadar sonra artık kapatayım bari mükellefi işler yoluna girmeyecek düşüncesi ile panele girdiğimde ise toplam borcunuz 2183 TL olarak gördüm ve biraz daha beklemeye karar verdim çünkü bu iş saçmalıktan ötesi değildi. Beklemelerim nihatinde sonuca vardı ve mükellef.co üzerinden avukat aracılığı ile tarafıma borç için bir ihtarname gönderdildiğini gördüm. Evet şimdi mükellef.co tarafımdan almadığım hizmetin bedelini tahsil etmeye çalışıyor. Sizce bu şekilde bir davranış etik mi? Bana hiç uygun bir davranış biçimi olarak gelmedi. Söylediğim gibi 1 ay bilemedin 2 ay hizmet bedeli ödenmez ise hesabın askıya alınması ve firma tarafından ödeme hatırlatma aramasının yapılmasını beklerdim ve gelecek olan arama neticesinde işlemlerin artık yürütülemeyeceğini ve kapatılacağını aktarabilirdim. Panel üzerinde kısıt olduğu için bu şekilde bir ayarda yok ne yapalım şimdi? Bizde karşı bir davamı açalım ? itiraz mı çekelim?

Bildiğim kadarıyla mükkellef'in kendi çalışanlarıda bu forumda vardı belki duruma açıklık getirmek isterler. Yada yasal olarak bildiğim bir çok hakkımı işin ehli olan kişiler daha deraylıca aktarabilir.

Saygılar.