Öncelikle Mehmet Okuyan gibi birini kaynak almanın çılgınlık olduğunu düşünüyorum. Maalesef videoyu sonuçta siz gönderdiğiniz için dinledim, bu vatandaş bildiğiniz uyduruyor. Mekke'de zulüm görmek diye bir şey zaten söz konusu bile değil, yıllardır söylenen en büyük yalan budur. 610-622 arası İslamiyetin ilk 12 yılı Mekke'de geçmiş ve benim hatırladığım kadarı ile sadece yaşlı bir adam öldürülmüştür Müslüman olduğu için, onun dışında 2. bir isim varsa bilen yazarsa sevinirim tabi yeni bir bilgi edinmiş olurum. O sırakar Mekke de en büyük söz sahibi zaten Peygamberin amcası Ebu Talib ama onun ölümü ile işler değişmeye başlıyor. Koskoca Mekke ahalisi istese 12 sene boyunca başta Peygamber olmak üzere isteseler tüm Müslümanları katledebilirlerdi ama yapmadılar, zaten çoğu akrabaydı ve komşuydu herkes birbirini tanıyordu, Ebu Leheb'in 2 oğlu Peygamberin 2 kızıyla evliydi. Hicret zamanı 12 yılda toplam Müslüman sayısı 80-108 arasıydı, dediğim gibi isteseler Mekkeliler için zor olmasa gerek. Sonralıkla hem Maide 32. ayet hem Enam 151. ayetin en başında ne diyor? İsrailoğullarına şunu yazdık diyor, tekrar söylüyorum, size diyorum demiyor, ey Müslümanlar demiyor, İsrailoğullarına diyor. Aynı şekilde İsrailoğlullarına tırnaklı hayvan etini de yasakladık yazan ayet var, bu hayvanlara deve de dahil, o zaman İsrailoğullarına kısmını atarsak deveyi haram kıldık kısmını görsek olur mu? Bence olmaz.
Dini şeyler çok hassastır.Ben de 4/4lük bir müslüman değilim zaten ama bir şeyi okurken mantık yürütüyorum genelde. Mesela çoğu kişi kabir azabı vardır der değil mi ? Şimdi mesela bir insan düşünelim ve kötü biri .Öldü ve cenazesi yakılıp külleri denize atıldı.Dolayısıyla mezarı yok.Bu adam şimdi nasıl kabir azabı çekecek ? Mesela biri vardı zamanında bana çok dini bilmişlik taslardı forum dışı.Bir gün yasin süresi vs bir konu anlattı.Dedim abi çok mu bilgilisin evet dedi.Peki sana bir soru yasin süresi kime okunur dedim.Direk ölülere dedi.Peki yasin süresinde ölüler için ne yazıyor dedim.15 dk düşündü cevap veremedi.Abi boşa düşünme ölüler için bir şey yazmıyor dedim.Bizim insanımızın çoğu dini sağdan soldan duyarak vs öğrenmeye çalışıyor .Dualar okur ama sorsan anlamını bilmez çoğu.Demem o ki dini şeyler çok derin şeylerdir.Bence islam kusursuz müslümanlar kusurludur.Üste kişiye de dedim dinden daha önemlisi önce insan olmak vicdan sahibi olmak vs .Her koyun kendi bacağından asılır.Herkesin inancı kendine hatta inansızlığı da .Saygılar.