Kendi içinde belki haklıdır ama herkes aynı pencereden bakmak zorunda değil, bende savaşın başında Rusya Donbass'a girip Donetsk ve Luhansk'ı alıp mevzuyu kapatırsa haklıdır sonuçta soydaşlarıdır ve Ukrayna'dan baskı ve zulüm görüyorlardı dedim ve o zamana kadar Rusya haklıydı, ne zaman başka bir ülkenin başkentine girecek kadar delirdi, o zaman işin rengi değişti, olaylar bir adım ileriye taşındı. Haklı başlayan bir davada haksız olmak böyle bir şey, bence fazla ileriye gidildi.
Neyse, o verdiğin siteye gelince, ne yaparız da aklarız peşinde olan modernist olarak gördüğüm kıvırma ustaları kendileri. 3 cümlelik apaçık ayet için 8-10 a4 kağıdı dolduracak yazı yazmışlar farklı konularda farklı örneklerle beyin sulandırıp senin benim görmediğim şeyi gördüklerini iddia etmişler. Benzer bir ayet Bakara da geçiyormuş onu hatırlayamamışım ama benzeri çok var, muhtemelen bu site de hepsini ayrı ayrı kıvırmıştır. Onca sahih Hadiste geçenleri ne yapacaklar tam olarak onu bilemiyorum, Müslim, Buhari, İbn Mace, Taberi, Tirmizi, Ebu Davud, Ebu Hanife, İbn Kuteybe, İbn Kesir, Süyuti bu isimlerin hepsi yanılıyorlar, tüm sahihler uydurma o zaman biz hata etmişiz. Allah'ın kitabını okuyacağımıza modernist bir web sitesi kendi fikirlerini bize empoze edebilirlermiş. Zaten bizim duymak istediğimiz de onların dediği yok efendim öyle demek istemedi, öldürün der mi hiç, minvalinde eyler duymayı arzuladığımız için çabucak kabulleniyoruz. Açık seçik yazılan bir ayete bile yanlış yorumlanan diye başlanmış, biz okuma yazma bilmiyoruz sanki gerçekten çok enteresan. Bir modernist çıkıp tek bir Adem yok, çok sayıda Adem var demişti aklıma o geliyor. Kaynak neresi dendiğinde kaynak gösterememesi ayrı bir hikaye, herkes okuduğundan ne anlıyorsa o. Tevbe ve Ahzap Sureleri baştan sona ofansif zaten, her ayetini yanlış anladığımızı iddia edecektir bu site. Bu ayette 4 ay yaşama hakkı tanınmış olduğu açıkça görülüyor, öncesinde de tüm anlaşmalar iptal ediliyor çünkü Medine artık Mekke'den çok daha güçlü ve nüfus çok daha fazla. Yukarıda saydığım tüm İslam alemi tarafından çoğunlukla sahih kabul edilen ( çoğunluk İmamı Azam Ebu Hanife'yi kabul etmez, mürted bile gören vardır) Hadis aktarıcılarının hadis ve tefsirlerinde, kıssalarda, siyer kayıtlarında özellikle dinden dönen yani Mürtedlerin öldürülmesinin farz olduğu anlatılıyor hatta Yemen tarafına vali atanan 2 yöneticinin hikayesinde birinin diğerine o tutsak mürted öldürülmeden ben devemden inmem dediği anlatılır. Neyse, yazsam ban sebebi olacak şeylere çok girmeyeyim, zaten din direk kaynağından öğrenilir. Ben çoğu sitenin mealine bile güvenmiyorum, cennette hizmet edecek saklı inciler gibi olan bıyığı terlememiş veya yeni terlemiş erkek çocuğu anlamına gelen Gılman kelimesini hizmetçi olarak değiştiren mealler var, o yüzden herkesin meali bile okunmamalı, ben karşılaştırmak için okudum çoğunu ama dediğim gibi karşılaştırmak amaçlıydı. Neyse, daha detaya gerek yok, Esenlikler dilerim