Ne anladıysan ne okuduysan o, ben defalarca baştan sona okudum bunu anladım, başka bir şey anlayan varsa lütfen anlarsın. Nerede bulursanız öldürün cümlesinin belki farklı bir açıklaması vardır, mecazen öldürün demek istiyordur bilemiyorum ama sizin için bir tane daha yazayım.
Sizin de kendileri gibi inkar etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde
öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin. - " Nisa 89. Ayet "
Yalnız bu böyle gider daha çok var bu tarz ayet, kısacası ben sizin dediğinizi anladım, Müslüman olmayan herkesin ölümüne fetva olarak yorumladım, zaten Kuran herkesin anlayacağı ve apaçık bir kitap değil mi? O yüzden altında farklı bir anlam aramadım bende. Bu arada hazır sizinle konuşmuşken konuyu açan vatandaşa alıntılamayın dedim entelce de bilmiyorum dedim ama tolereler sönümlemeler havada uçuşmuş, hınç falan duydum zannetmiş kendi kendine tribe girmiş size cevap vereceğim diye mağdur olamayan spiker videosundaki gibi davranmaya başladı bir şey demeden. Kendisiyle tartışmaya girmediğimi sizin aracılığınızla yineleyeyim de uğraşmasın benimle.
Konu sahibini ciddiye almakta hata yaparsınız zaten.Boşverin o çok ayrı bir kafada .Açtığı konuları incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız zaten.
Ben din mezhep farketmeksizin insanların öldürülmesine karşıyım (Vatanına saldıran ve teröristler hariç ) .Şu an ukraynada masum insanlar ölmektedir ve bunu savunmak bence çok yanlış.Onlar da insan .
Sizin düşüncelerinize ise cevaben şu linki bırakmak isterim.
https://sorularlaislamiyet.com/blog/...-yerde-oldurun