haklısın kardeşim takınılmaz , hayat devam ediyor ve devam edecek ; ama Televizyonların cep telefonlarının bilgisayarların sosyal medyanın geleneksel medyanın gazına gelip de amiyane tabir güdülmeden de yaşamak gerek . biz kendi içimizde zaten bir ekonomik savaş veriyoruz ; bide güdülmek istemiyoruz biz büyükbaş değiliz küçükbaş değiliz .

Sabah akşam Ukrayna yetti artık ve gına geldi , birisi de gerçekleri görsün de uyansın istedim . Uyansın ki işine baksın güdülmesin .
2018 yılından görüntüler bunlar 4 yıl öncesinin görüntüleri ; yarın ülkem seferberlik ilan etse ben gideceğim zaten +sefer emri 48 saat içinde daha neyin tartışması bu ben gideceğime göre bırakın da ben konuşayım bir zahmet . Allah o günleri göstermesin ; Ben cephedeyken benim 7 -8 yaşındaki çocuğuma tüfek verseler de düşmana sürseler ben ne yaparım ? Bu güdülenler de o zaman ülkemin yönetiminde olsalar ve güdülenlerin güttükleri de benim çocuğumu alıp düşmana böyle yollasa ben ne yaparım ?

Öyle dönütler aldım ki insanımdan ; bana bunun garantisini de veremiyorlar ? Diyorlar ki biz söz sahibi olursak ; senin küçücük çocuğunu sen savaştayken düşmana öldürteceğiz .
Ben de sabrediyorum ( anlamış olmalısınız nasıl kafamın attığını ) ; Tek çare galiba şöyle olacak .

Çocuğumu yurtdışında büyütmem gerek , Seferberlik ilan edilince de sefer emri giderim . Başka çarem mi var ?

Var mı ? Şaka yapmıyorum ; Devlet bana garantisini verdi ama uygulayacağı konusunda bariz şüphelerim var , O yüzden çocuğumu Türkiye'nin dışında büyütmek en doğru seçenek olacaktır .
Seferberlik ilan edilince de ülkemi savunmaya giderim . Ama öğrendim yurt dışında yaşamam gerek .

Çünkü Tıpkı Ukrayna'da olduğu gibi NEO-NAZİLERİ savunan yurttaşlarım ; yarın bir gün seferberlik ilan edildiğinde ben askerdeyken benim çocuğumu düşmana karşı kullanacaktır .
Haklı görüyorlar çünkü .

https://www.youtube.com/watch?v=EsHBdyqKpfo