digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben rapordan anlamam. Ama anlatman gereken motorcunun durup sana yol veren aracın sağından çıktığını belirtmen. Orada bir araç olduğunu ispat etmen lazım. Yol veren aracın telefonunu almışsındır umarım ya da bir video kamera görüntüsü almışsındır inşallah. Motorcu ile karşılıklı imzalı tutanak tutmalıydın. Eğer yanaşmazsa polis çağırıp polise tutanak tutturmalıydın. Çünkü şu anda motorcu çıkıp önümde araç yoktu birden sola çıktı diye beyanat verirse tersini ispat etmekte zorlanabilirsin.
Böyle durumlar için muhakkak araçta kamera bulundurmak lazım.
Polis kamera kayıtlarına bakılacağını söyledi hocam. Alttaki gibi yazdım olmuştur umurum.

Tarih: 06.03.2022 saat 16:30 İstinye sahil yolunu üzerinde seyrederken kendi şeridimde yola devam ediyor iken sol şeritte bulunan İstinye Devlet Hastanesi otoparkına girebilmek için durdum. Sinyalimi sola doğru verdim. Sol şeritten gelen aracın bana yol vermesi ile birlikte gaza bastım. Otopark girişine geldiğimde motor sürücüsünün bana yol veren aracın sağından hızlı bir geçerek aracımın sağ ön kapısına çarptı.

Motor sürücüsünün siparişini yetiştirmek için kazanın olduğu yerde bulunan yaya geçidi, kasis, okul geçidi levhasını dikkate almayarak yavaşlamadan bana yol veren aracın sağından hızlı bir şekilde geçmesi kazaya sebebiyet vermiştir.

Kaza anında çekmiş olduğum fotoğraflarda yaya geçidi, kasis, okul geçidi levhaları açık bir şekilde gözükmektedir.