T3NGRi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Classic editorde sanırım schema olarak ekleniyor. Alta link bırakıyorum buradaki metod ile ekliyorduk sanırım eskiden.
https://qodeinteractive.com/magazine...ss/#faq-schema
FAQ schema in wordpress başlığında yazıyor.

Ancak eklentiler ile daha kolay ekleyebilirsiniz. Rank math içerik ile birleşik gösteriyor ancak rich snippets için gerekli schemaya sahip. Aynı şekilde Yoast ve All in one seo eklentisinde de var. Gutenberg editorde de bu schema eklebiliyor.

WPbakery ve Elementor gibi eklentilerde de sayfa düzeninde SSS & FAQ şekilnde eklenebiliyor.

FAQ kısmı artık her içerikte olmalı çünkü içerikler Rich Snippets ile gösterim ve tıklama alabilir. İçerikleri düzenlerken içerik iskeletini Rich snippetslere göre düzenleyin. FAQ ve Featured snippetsleri mutlaka hedefleyin, infografikler ve ikonlar kullanın. Özgünleştirilmiş telifsiz görseller tercih edin. Google artık UI / UX sayfalara daha fazla önem veriyor. Bunu arama sonuçlarından da kolayca anlayabilirsiniz. Bazı makaleleriniz masaüstünde ilk 3'deyken mobil aramalarda ilk 10'da bile görünmeyebilir. İçerik oluştururken mobil / masaüstü uyumuna mutlaka bakın.
Kaç tane eklemeniz gerektiğine ilk 10'da bulunan rakiplerinize bakıp ortalamasını alarak karar verin. Rekabetin yüksek olduğu alanlarda içerikleri en az 1500 kelimeye yükseltin ortalama 2500 kelime iyidir.

Teşekkür ederim benim için çok aydınlatıcı oldu, Rank math için aşağıdaki şekilde ekleyebiliyorum postun altında schema generator tıklayıp oradan FAQ seçip soru ve cevap şeklinde eklenebiliyor. Aslında klasik editör ile eklemeden farkı olmuyor sanırım, sadece bu rich snippetslerin search console tarafında bir ayarı var sanırım her zaman tam olarak çekmeyebiliyor. Aslında bu konu makalede de fikir vermiş oluyor google yazdığımızda kullanıcılar bunlarıda sordu dediği yerdeki 4-5 başlık da makalede alt başlık yapılıp içeriklerini kısaca FAQ snippets eklemek lazım.