Hiç kimse asansörü kafasına göre kapatamaz. Geçici olarak kapatma diye bir şey de yok. 1705 sayılı kanuna aykırılık teşkil eder ve bina sorumlusu hakkında idari yaptırım kararı gerekir. Asansörün güvenli bir şekilde açık kalmasından bina sorumlusu mesuldur. Gerekirse cebinden karşılayıp diğer kat maliklerinden mahkeme yoluyla tahsil edebilir.

Asansörde kırmızı etiket varsa güvenli hale getirilinceye kadar kapatmak zorundalar sadece. O zaman da asansör firması revizyon için açabilir, işi bittiğinde tekrar kapatmak zorundadır. Güvenli hale getirmezlerse de Belediye tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir.

@Ugursuz; bu konuda haklı. Bahsettiği keyfi uygulamalarda denetim boşluğundan kaynaklanabilir ama ilgili denetim birimi tarafından farkedilir ya da şikayet edilirse geçmiş olsun.

Sevgiler.

yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asansör firması bakım / tamirat bedelini tahsil edemiyorsa geçici olarak ( farklı mazeretlerle ) asansörün çalışmasını kısıtlayabilir bir süre. O zaman ne olacak..
Ugursuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam asansör aylık bakım bedeli ayrı, apartman aidatı ayrı mesele. Asansör firmalarının aidat üzerinde bir söz hakları yok, sadece kendi kestikleri faturanın arkasına bakabilirler. Ben kendi tarafımdan bakacak olursam, 30 yılı devirmiş firmada çalışıyorum, son 10 yılda borcuna istinaden hizmetini aksattığımız/kapattığımız asansör sayısı 3ü geçmez. 1 yılı aşkın borç biriktiren binalarda dahi asansörün hizmetini aksatacak bir uygulamamız olmadı. (Asansör kapatmanın da koşul ve yolları var, firma ya da yönetici tek taraflı anlık kararla yaptım oldu diye kapatamıyor) Yapan firmalar yok mu var hem de sektörde çoğu firmalar yapıyor.