Arkadaşlar Allah var doğruyu konuşun.
Açgözlülük veya stokculuk ile bunun alakası yok.Bu tür eylemler neden çıktı.Bunun incelenmesi gerek.
Ülke yönetiminde büyük hatalar var. Üretim sıfır demekten ben bıktım.Nice ülkelere göre daha fazla tarım toprağımız varken üretebileceklerimizle ihraçatta lik sırada olacakken ithalatta ilk sıradayız. Üretmiyoruz.Üretene destek vermiyoruz. Üretenimiz ben salakmıyım deyip malını parasını korumaya çalışıyor.
Denetim sıfır. Tarladan sana gelene kadar kaç kişi al sat yapıyor ürünü.Bunların kontrolü sıfır.
Ülke olarak ne yetiştireceğimize karar veren bir kurum yok. Çiftci canı sıkılıyor patates ektim aha bu sene diyor.
Toprak analizi sıfır.
Uluslar arası ticaret anlaşmaları sıfır.
Oturusun en basiti tarım olarak konuşuyorum ; Her il / ilçe/ köye analiz büroları açarsınız.
BU analiz bürolarında tarla sahipleri topraklarını analiz ettirir. Hangi toprak neyde verimli ise ve iklim şartı uygunsa onu eker.
Tabı bunun önceside üst yönetim şunu demeli biz xxx xxx xxxx devletler ile gıda anlaşması yaptık.
Buna göre 2 trilyon ton domates, 15trilyon ton zeytin yağ vs.vs.vs satacağız diyecek. Ona görede oturacaklar bizim ne kadar toprağımız var ne kadarını bu iklim şartlarında yetişriririz bir analz edelim. Önümüzdeki 1-2-3-5 aylık hava analizi yapılır.
En verimli topraklar nerede kimlerin atı arabası var kimin yok vs.vs.vs. bunlar hep analiz işi.
Bunu yapmak 5 yıl sürmez.Bunu yaparsan zaten ülkenin beli doğrulur.
Eğitim ve tarımı çözdükten sonra gerisi gelir.İki temel direğimiz yıkıldı bizim.
EĞİTİM VE TARIM düzelirse herşey sırası ile düzelecektir.