Arkadaşlar herkese merhaba,

NFT ve Meta üzerindeki neredeyse tüm projeler React.js kodlanıyor. NPM Trend üzerinden bakıldığı zaman 2022 Ocak ayından bu zamana yaklaşık 7 milyon yani %100 artış gösterdiği görünüyor.
Biliyorsunuz Facebook Metaya dönüştü ve React, React Native Facebook'un desteklediği diller, özellikle avrupada NFT, Smart Contract alanında maaş olarak inanılmaz rakamlar duyuyorum gerçekten inanamıyorum fakat yıllık 400k+, 600k+ gibi rakamlar söyleniyor ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum bana halen inandırıcı gelmiyor, fakat bu alanın çok riskli olması sebebiyle bir yanımda olabilir mi acaba diye düşünüyor.

Vue, Angular gibi front end gibi paketlerin kullanımı sabit duruyor gözüküyor fakat React üzerinde 2 ayda %100 artış olması, Facebook'un meta olması vs gerçekten React.js ileride çok değerli hale getirecek. Yazılıma başlamak isteyen kişilerin özellikle React üzerinde yoğunlaşmasını tavsiye ediyorum.

Şuan ne kadar diğer dillerde çalışma yapılsa da sanırım önümüzdeki süreç özellikle de web3 bazlı geliştirmeler piyasayı domine edecek gibi duruyor. Sizin fikirleriniz nedir bu konuda?