Valla neden böyle bişey yaptı anlamadım. Kendi şirketim de, babamınkine de bu kişi bakıyor.
Görünüşte de iyi biri gibiydi. Böyle bişey yapması zoruma gitti gerçekten
Olayı biraz da muhasebeci açısından değerlendirmek gerek, herkes sizin açınızdan değerlendirmiş =)
Hocam öncelikle
sadece son yazıya göre burada muhasebeciyi linç ettirmeniz biraz yanlış. Sonuçta muhasebecinin kendini savunamayacağı bir platform burası. Çünkü kendisi burada değil.
Eğer size borcu ödemenizi birden fazla kez söylediyse ve sizin bu borcu
zamanında ödememe alışkanlığınız sürekli var ise muhasebeciniz de artık sinirlenmiş olabilir. Çünkü babanızın muhasebesini de tuttuğu için biraz rahat davranıyor olabilirsiniz ve nasıl olsa tanıdık diye parasını zamanında yatırmıyor olabilirsiniz. Bu arada ihtimalleri konuşuyorum, yazının özellikle son kısmını paylaştığınız için.
Bunların hepsi bir ihtimal. Sizin gibi alacak verecek konusunda çok aktif, ticari forumda ciddi anlamda zaman harcayan biri, 60 gün boyunca 1 kere bile muhasebe parası aklına gelmemiş olamaz. Kesinlikle aklınıza gelmiştir ve sonraya atmışsınızdır.
60 gün büyük bir rakam. Ticaretin içinde hiç müşteriden para isteyeceğimizi unutuyor muyuz? Hayır. Çünkü hayatın olağan akışına ters. Hizmeti verirsin ücreti alırsın. O yüzden sizin de 60 gün boyunca 1 kere bile olsun aklınıza gelmiştir muhasebeciniz diye düşünüyorum.
Dünyanın en zor İKİNCİ işidir birinden para istemek. Dünyanın en zor işi ise, parasını vermeyenden ikinci defa para istemektir 
En azından insanlığın %90'ı için çok zor bir olaydır. O yüzden muhasebecinizin artık para istemekten gına geldiği bir zamana denk gelmiş olabilirsiniz.
Zaten muhasebeciniz artık sizi gözden çıkartmış, onunla çalışmanızı istemeyecek konuma gelmiş belliki, o yüzden icraya vermiş. Ve kendince size bir ders verip, bundan sonra çalışacağı muhasebecilere en azından bunu yapmasın gibi bir ders vermeye çalışmış olabilir. Çok geçmiş olsun...