Ugursuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdığımın tamamını okduğunuza emin misiniz? İaterseniz özet geçeyim; yorum yapmadım kanun ve ilgili mevzuatlara dayanarak yöneticinin yanlış yaptığını yazdım. Yapmış olduğu uygulama yanlışa yanlışla karşılık vermekten başka birşey değil. Aidat ödemeyen arsız kat maliklerine karşı yapılması gereken asansörü kısıtlamak olamaz.

Ayrıca sektörün içinde çalışan bir mühendisim. Sürekli benzer durumlarla karşılaşıyorum, uzaktan yazmıyorum yani.
Asansör firması bakım / tamirat bedelini tahsil edemiyorsa geçici olarak ( farklı mazeretlerle ) asansörün çalışmasını kısıtlayabilir bir süre. O zaman ne olacak..

Bu konuda yönetici kendince bir çözüm bulmaya çalışmış gibi görünüyor, hukuki boyutlarını bir yana bırakmak lazım derim. Daire sakinlerini icraya verse ne olacak mesela..

Çok eskiden 2. kat balkonunda inek besleyen de gördüm ( ineği asansör ile çıkarmaya çalışmışlardı ) asansör yavaş çıkıyor diye yukarı seyir halinde iken kapılara mermi sıkan da.
Düğmeleri yakan, emniyet kapılarını bozan vs vs. Daha çok şey yazılır ama sayfa yetmez. Ama yine de asansör her halukarda hizmet vermeye devam etmelidir.

Demem o ki, bazen insanlar kendilerince bir çözüm bulduklarında onları suçlamak yerine bu tarz çözümler üretmek zorunda bırakan apartman sakinlerinin hiç mi kabahati yok diye düşünmek ve ona göre empati yapmak gerekiyor. Apartmanların belirli giderlerine iştirak etmek daire sakinlerinin ilk görevlerinden biridir. Konuyu hukuki / siyasi taraflara çekmeden ele almak lazım derim.