Yaklaşık 6-7 sene önceydi. arkadaşlarla oturmuş çay içiyoruz. Çokta samimi olmadığımız bir arkadaş geldi bizden yardım talep etti. Detayını sorduk. Güya o yurtdışında yaşayan birisine internet üzerinden unutulmayacak bir yardım yapmış. Yurtdışındaki şahısta onunla mail yoluyla iletişime geçip 250bin dolar göndereceğini ama bu paranın gelebilmesi için bazı masraflar gerektiğini, 250bin doların eksik gelmesindense kendisinin bu masrafları western union ile yurtdışına gönderdiği taktirde 250bin dolarını birkaç gün içinde çekebileceğine dair şeyler söylemiş. YERSEN.

Ben ve arkadaşlarım ************** olduğunu birkaç kez söyledik ama para hırsı insanı mahvediyor ki bizi dinlemedi. Bizde çok üstelemedik. Bazen hakedene hakettiğini yaşamasına müsade edeceksin.

Başka bir örnek;
Uzak bir akrabamı yaklaşık 14 15 sene önce telefonla arıyorlar ve 20bin Tl kazandınız ama parayı alabilmeniz için vergi ödemeniz gerekiyor isterseniz bunu 10 adet 250 kontör ile karşılayabilirsiniz deyip tongaya düşürüyorlar. Tabi bizim saf 4 5 tane alıp bunlara tek tek şifreleri telefonda söylüyor. Derken telefonla konuştuğunu gören bir tanıdık hemen uyarmış ve telefonu kapattırmış ve çocuklarına haber etmiş. Çocukları gelip akrabamızı alıp eve götürüyorlar. Sonra bu dolandırıcılar tekrar arayıp kontör istiyorlar. Eksik gönderdiğiniz için parayı alamayacaksınız deyip zorluyor. Bizimki evden kimseye haber vermeden yine kaçıp kontör göndermeye gitmiş. Olan 10 tane 250 kontöre oldu tabi