slacker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz ülkecek daha buğday üretemiyoruz ne apple'ı ne microsoft'u? Adamlar bütün dünyadan yaptırım yedi rublenin değeri %33 düştü biz kimseden yaptırım yemeden %100 değer kaybettik. Ayçiçeği üretemeyen ülkeden çok şey bekliyorsunuz. Malum yandaşlar başlar devlete bağlamayın demeye ama siz onlara kulak asmayın. Bu işin tamamı devletle ve politikalarıyla ilgilidir. Konu siyasettir ve hep öyle olacaktır. Biz hiçbir yaptırım yemeden 20 liraya mazot alır hale geldik, ki bu daha başlangıç 30 - 40 liradan bahsediyorlar. E ben bunu nasıl siyasete bağlamayayım arkadaşım? Kime bağlayacağım bu konuyu terzilere mi?

Mazotun 20 lira olduğu yerde sen aç karnını doyuramazsın kaldı ki yaptırımlara göğüs gereceksin de dünyaya sözünü dinleteceksin. Komik olmayın Allah aşkına. Daha fazla bu halkın vebaline girmeyin.

Aramızda çiftçilik ya da üreticilik yapanlar varsa bunun acısını en iyi onlar bilir. Kendi çiftçisinden 2000 liraya aldığı buğdayı yabancıdan 6000 liraya alan hükümetten hiçbir halt olmaz. Bu kadar kör göze parmak olan bir ülkede uçuyoruz kaçıyoruz geyiklerine girmeyin. Allah bize böyle bir durum göstermesin, eğer yaptırım bize olursa emin olun telefonmuş internetmiş kimsenin umrunda olmaz, açlıkla mücadele ederiz biz.

30 senedir çiftçilik 8 senedir de hayvancılık yapan bir aileden geliyorum, size burada sabahlara kadar yazarım nasıl adaletsizlikler nasıl zorluklar yaşandığını ama anlamak isteyen zaten bunları birkaç gün bu ülkede vakit geçirirse anlar kendisi. Şu şartlarda bile yandaşlık yapanlara da diyecek sözüm yok, Allah onları hak ettikleriyle karşılaştırsın.
Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum ilk kendimizi ekonomiksel etkilememiz lazım din olayı en son baz alınır ki sanmam en son kelimeye dediğin gibi kendi arama motorumuz herşeyimiz olmalı ilk önce kendimizi yerelleştirelim kendimizi onlardan ayıralım
Din olayı yok dinle alakası yok durum başka ; dinle alakalı reformlar gelir gelmez orası tartışılır düşünülür ; o çok ilerde olacak olan bir şey .
Tohum konusunda sıkıntı , Elverişli tohum ve sürdürebilir tarım sıkıntı tamam her şeyi bırakıp baştan tekrar başlasak tohum sıkıntısı var , toprak sıkıntısı var , yine başlamamız ve kendimizi geçindirmemiz neredeyse imkansız .
Yani canım sıkıldı bugünde yerli tarıma geçelim olmuyor . Çok ağır bedellerden geçmek lazım , sadece maddi kısmı bile bunun 10 Trilyon $ 'ı rahat geçer .

Yani madem ileride bu kararı alacaktın da baştan böyle karar almayacaktın . İleride milli tarım yerli tarım kararı alacaksa idin bu politikayı asla uygulamayacaktın .

Hepiniz görüyorsunuz , YABANCI ŞİRKETLER , YABANCI MADEN ŞİRKETLERİ , YABANCI TÜTÜN MAMÜL ŞU BU ŞİRKETLER , HERŞEY AMA HERŞEY YA YABANCI TAMAMEN ; YA DA YABANCI ORTAKLIK .

Alırız hizmetimizi makineyse makine hizmetse hizmet yazılımsa yazılım arabaysa araba , sebze meyveyse sebze meyve .

Bunları MUHAFAZAKAR tabanımız ithal eder , Muhafazakar tabanımız alım satım ticaret yapar , Muhafazakar tabanımız montaj sanayi yapar , Muhafazakar tabanımız işçi olarak çalışır , Muhafazakar tabanımız yapar her şeyi bu konuda da Kuzey ülkeleri yardımcı olur bize .

Bu sayede Muhafazakar toplumumuz hayatın her alanında gerçek söz sahibi ve gerçek hüküm sahibi otorite olur .

Yerlileşme politikası yaparsan bu sefer birer birer bu imkanlarını ve olanaklarını kaybedip yoksulluğun ve fakirliğin pençesine düşeceklerdir .

Çünkü KUZEY sana yardım etmez , KUZEY yardım etmeyeceği içinde bizim başka ülkelerle hani KUZEY ' in yaptığını bizde başka ülkelere yapmaya çalışıyoruz hani bu şiddeti alıp bize vurmadan başka ülkelere biz vurduralım diyoruz .
Bizim şimdi oraya mal atmamız lazım ihraç atmamız lazım , bide bu antlaşmaların bedelleri var . altından da kalkamayız yani bu baskı unsurundan .

Muhafazakar kitlemizi iskan edemeyiz onları fonlayamayız ve kaynaklayamayız .

Haliyle el mecbur üretenlerden yardım alacağız .

Üretenler de üretmeye başlayınca Muhafazakar kısma yer kalmıyor .

O yüzden HÜKÜMETİN POLİTİKASI ÇOK DOĞRU , YÜZDE YÜZ YABANCI BİR TÜRKİYE GERÇEĞİNİ ; YERLİ VE MİLLİ YALANLARIYLA KANDIRARAK İKİ TARAFIDA BİR ARADA GÖTÜRMEK ÇOK MANTIKLI .

Arkadaşlar kusura bakmayın ama gerçek gerçektir . Hükümetin politikası çok doğru ve yerinde .

Ben böyle bir şey istemiyorum bunu söyleyeyim ama yapacak bir şey yok . Ben istesem de istemesem de gerçek bu ve bu politikadan başka çare yok .