McCall adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, bugün karşılaştığım bir fotoğrafı sizinle paylaşmak istiyorum .
Fotoğrafın Ukrayna’da Bir Markete Ait Olduğu Söylenmiş Millet Su Şişelerini Alıp Parasını Aşağıya Bırakıyor .

Bunun Doğru Olduğuna Şahsen Ben Eminim Çünkü Almanya’ya Giden Tanıdığımda Bana Yol Kenarlarında Çiftçilerin Klübe Kurduğunu Ve Meyvelerin Olduğunu Olduğunu Söylemişti , Meyveyi Alan Kişi Klübenin İçine Üstünde Yazan Miktar Kadar Para Bırakıyormuş Kimse Çalma Çırpma Derdinde Değilmiş.

Hatırlarsanız Pandemi De Sokağa Çıkma Yasakları Olucağı Söylendiğinde Bizim Ülkemizde Bir Çok Markette Hırsızlık Olayı Olmuştu Hatta 1 Ürün İçin Yumruk Yumruğa Kavga Eden Kişilerin Videoları İnternete Yayılmıştı , Ukrayna’ya Şuan Bombalar Yağıyor Füzeler Atılıyor Ve Bunlara Rağmen Karakterlerinden Medeniyetlerinden Ödün Vermiyorlar , Peki Biz Neden Böyle Değiliz ? Bizim Ülkemiz Neden Bu Kadar Medeni Değil ?

Düşüncelerinizi Merak Ettiğim İçin Bu Konuyu Açtım.
Elimde kanıtları ile Slav kökenli olmayan birisinin (Her ne kadar Slav kökenli olmasa da Ukrayna Vatandaşı olmuş bir yabancı diyelim) bazı bankalara ait ATM'lerden kendi hesaplarında ki paraları çekmek istediklerinde çekemediklerini, marketlerde önceden hazırlanmış olan erzak, ekmek gibi temel ihtiyaçlarda öncelikli olarak yine Slav kökenli kişilerin tedarik edebildiği, evinde kendisi, eşi ve çocuğu olan Yabancı kökenli Ukrayna vatandaşı olan bu abimize Ekmek bile verir iken 1 adet limit, ama sorgu sual olmadan gelen her Slav kökenli kişiye paket paket verilmesi.

Ya da en bariz olarak bulunduğum Alanya'da bir bankada sıraya girmek istemeyip, ortalıkta benim ülkemde Savaş var, ben sıra beklemem cümlesini (Çeviri'de kesinlikle hata yok) Ukraynalı bir erkekten duyduğumu ve sakin olmasının gerektiğini söylediğim zaman "Biz Avrupalıyız" diyerek Türkiye'yi kötülercesine söylemlerine devam etmeye çalışır iken banka personeli tarafından gereğinin yapıldığını gördüm.

Bazı şeyler irdelendiği zaman insaniyet namına çok güzel örneklerin olduğu şu kötü dönemde, emin olun bilinmeyen bir o kadar insan ayrıştırıcı tutumlarının olduğunu da bilin istedim. Ukraynada ki insanların duyarlılıklarının ekseriyeti umarım arkadaşın bu paylaştığı görselde ki gibidir. Zira orada yaşayan çok yakın tanıdığım kişilerin farklı söylemleri beni ciddi derecede düşündürmekte!