trchalar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size göre benim sorunumun kaynağı; tedarikçinin bana güvenmemesi, durduk yere çamur atmam v.s. siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Anlatın düzgünce sebebi üstüne tartışalım. benim bu güne kadar nakit çalıştığım tedarikçiyle ne sorunum olabilir? Ben hariç aynı sektörden arkadaşlarım aynı problemi yaşıyorsam sorun ne olabilir? Yok ucuz atlatmışlar, yok verilmiş sadakaları varmış? Anlamıyorum amacınız nedir? Daha önce ticaretimiz mi oldu böyle cümle kurabiliyorsunuz? Ben 20017 yılında 2 m dolar malzeme alımı yapmışım bayiden, parasını nakit ödemişim. Saydığınız hangi sebep bu sonuca varır? Ben soruyorum 1 yılda 2m dolar alım yaptığım tedarikçinin beni sallamamasının nedeni nedir? Bana muhalif cevaplarla gelirseniz bende sizi tiye alırım. Eğlenmek istiyosanız aynı üslup ve mesajlarla devam edin.
Öncelikle siz beni tiye alamazsınız ancak öyle olduğunu sanarsınız. En başta söyledim tedarikçiler ürünü satıyor ve yerine yenisini koyamıyor çünkü piyasa çok kırılgan yapıda diyorum vay efendim öyle ticaret mi olur. Ticaret dediğiniz şey tam olarak da öyle olur. Yerine yeni mal alıp alamayacağına bakmayan ancak anlık bir vurkaç yapayım tayfasıdır. Adam ürünü sattıktan sonra dükkanı boş kalacaksa yerine yeni ürün koyamayacaksa neden satsın bu sıkıntılı dönemde. Tutar elindeki malı piyasa biraz dengei bir hale gelince satar. Ya da tam tersini düşünelim belki de sizin mantığınız ile yaptı ve sizden önce ürünleri sattı ve yeni zamlarla ürünlerin yerine yenisini koyamıyor. Şimdi ben bunu yazdım siz yine öyle ticaret mi olur diyeceksiniz ama durum budur. Teklif verilmeme nedeni çok paraları olması değil piyasanın çok dalgalı olması nedeniyle yerine yeni ürün koyamayız dükkan boş kalır korkusudur. İster kabullenin ister kabullenmeyin durum bu.