delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hiç karaköyden alışveriş yapmadınız sanırım. Örneğin; Altınkaya kutularının istanbul şubesine gittiğinizde ürünlerin fiyatları hemen hemen sabittir. Ürün yoksa makul bir adet karşılığında hemen işleme alınır kurumsal bir firma.

Aşağı doğru yürüdüğünüzde (pasajın adını unuttum) pasaja girin düğme ve bağlantı ekipmanlarının fiyatlarını soruyorsunuz birinde 10 dolar yan dükkanda aynı ürün 22 dolar.

piyasa çok bozuldu, aynen dediğiniz gibi bakkal mantığı hakim. ben müşterime ürünü dolar üzerinden satıyorum tamam, ama alırken inanılmaz fiyat oynaklığı var. 1 ay önce 12 dolara aldığım ürüne adam 24 euro fiyat verdi, sonra tanıdı beni "haaa tamam tamam 15 dolar yapalım" diyerek yine zamlı sattı.

Üreticiler artık ayakta kalmaya çalışıyor durum bundan ibaret, tedarikçiler de aynen bakkal mantığı.

Çin ve benzeri ülkelerden ithalatın önü açılırsa işte o zaman piyasa düzgün işler. Eskiden 75 dolar/euro ürüne vergi vermiyorduk piyasa iyiydi, 3-5 getiriyorduk işimizi görüyorduk, buradaki birçok kan emiciye paramızı kaptırmıyorduk, şimdi gelen tüm ürünlere verdi olduğu için aynı fiyata geliyor ve onlara mahkum kalıyoruz.
Az çok oralarda ticareti tahmin edebiliyor ve şaşırmıyorum. Sorun şu benim şikayetçi olduğum adamlar tedarikçi. TR' ye malzemeyi 1. elden tedarik eden adamlar. 3 ay önce aldıkları malzemenin dolar karşılığı ile bugün alacaklı malzemelerin dolar karşılığının sabit olduğunu bilen firmalar bunlar. Bakın ben 4 ay önce asustan alım yaptım. Yüklü bir miktardı. yaklaşık 40 gün önce iş aciliyeti dolayısıyla tr tedarikçisinden fiyat istedim. Arada ki fark dolar olarak %32... Asusa durumu bildirdim ve bayiliği iptal edildi. bunun mantıklı bir açıklaması yom. Olamaz.