batukay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üç nokta dediğiniz şey için vardır. Konuda kendime zekiyim diye bir ifade de kullanmadım. Bu karşılaştığım iki kişi için konuştum. Genelleme yapmadım. Böyle bir kanıya varmamdaki nedeni konuda belirttim. İnsanları küçük, bilgisiz görüp kendilerini üst düzey insan olarak gördüklerini belirttim. Ve bu işareti araştırıp ne olduğunu bilmediğim için de böyle bir konu açtım.
"Acaba böyle yazanların hepsinin ortak özelliği mi bunlar?"

bunu siz yazdınız konunuzda. Zeki biri olduğunuza eminim, herkes kendine göre zeki ve anlayışlıdır. Göreceli bir kavramdır bu.

Mesela ben Barış Özcan'ı zeki, anlayışlı, bilgili ve kültürlü biri olarak görürken, arkadaşım ise; ukala, ülkesinde olmayan birisi olarak görüyor.
Ben BayJ'nin aşırı zeki olduğunu düşünürken, eşim ise salak espiriler yapan birisi olarak görüyor.

Zeki ve benzeri kavramları kişiler yorumlar. Nasıl ki "kitaplarda yaşanan aşk hikayelerine aldanmayın" cümlesini söyleyen kişinin "o kişinin yaşadığı aşk senin yaşadıklarınla aynı mı" sorusunu akla getirir.

Beni anladınız mı bilmiyorum ama ben bile kendimi anlamadım.

neyse boş verelim bu konuyu

Drake adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Radyo programı sunan adama niye laf geliyor? gayetde kendini yetiştirmiş diksiyonu düzgün insanlar
beni çok yanlış anladınız. Radyo programlarını çok severim, özellikle radyo sinemasına hayran birisiyimdir. Anlatmaya çalıştığım iki zıt kutuptaki insanların zeka seviyesini neye göre ölçeceksiniz. Bir beyin cerrahinin espiri yaptığı nadir görülürken, komedi radyo sunuculuğu yapan birisinin de ciddi birşey söylemesi nadir görülür. Gezegen, BayJ bunlar en iyi örnektir radyo programı yapanlara elbette çok daha iyi örnekler var fakat anlatmaya çalıştığım konu farklıydı.