roadscrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır yapılamaz dediniz ya yapılabilir diyorum. HTS zaten adli makamlar tarafından sinyalin hangi konumdan geldiğini doğrulamak için kullanılıyor. Demek istediğim aynı evdeyseler sinyalleri karşılaştırmak için yani kadın yalan söylüyorsa nokta atışı tespit ederler. Wifi den değil htsden anlamışlardır. Bu tarz olaylarda hts kullanılmaz kadının yalan söyleyip söylemediğini anlamak için hts kayıtlarını istemişlerdir.

Mesela siz derseniz ki ben A noktasındayım diğeri derse ki ben B noktasındayım burada kadın diyor ki haberim yok kadın A noktasında kabul edelim kadın haberim yok diyorsa gerçek suçlu B noktasında olmak zorunda bunu tespit edebilmek için hts kullanıyorlar eğer gerçek suçluda A noktasındaysa kadın yalan söylediği ortaya çıkıyor ve suça ortak oluyor yani nokta atışı konumu tespit edilip karşılaştırma yapılır hts çok hassas bir teknolojidir
Arkadaş nokta atışı yapılır mı demiş ben de yapılmaz dedim. Farklı baz istasyonundan sinyal veren iki telefon farklı bölgede olabilir ama aynı baz istasyonundan sinyal veren telefonlar aynı evde demek değildir.
Başka detaydan iş birliği içinde olduklarına kanaat getirmişlerdir.