digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ülkemiz hakkında çok iyimser değilim.
Ama size yaşadığım bir örneği vereyim.
Gezi Parkı olaylarında teröristler ajanlar ülkeyi yıkmaya çalıştılar deniliyordu ya.
Gezi Parkına olaylardan bir gün sonra gittim.
Ben de alerjik astım olduğu için biber gazına göz yaşartıcı spreye dayanamıyorum.
Gördüğüm ateist çocuklar anti kapitalist müslümanlar namaz kılarken çevresini çevirmiş güvenliklerini sağlıyorlardı.
Veterinerler gelmiş bir açık klinik kurulmuş biber gazından zarar gören sokak hayvanlarını ve evden hayvanını getirenlere ücretsiz muayene tedavi yapıyorlardı.
Kimse eli boş gelmemişti, insanlar bir birlerine evden yapıp getirdikleri börekleri kurabiyeleri yiyecekleri dağıtıyorlardı.
Kimse restoran aramıyordu kimse aç değildi susadım diyene sağdan soldan su uzatanlar vardı.

Merak etmeyin bu ülkede de çer çöp olduğu kadar iyi yürekli insanlar da var.
Bu olaylar semtten semte sosyo kültürel durumdan sosyo kültürel duruma değişir.
İstanbul'da da zengin semtlerde bir malı alan parasını bırakır cebe atmaz.
Ama daha düşük gelir seviyesine sahip semtlerde bırak parayı bırakmayı oradaki paraları alıp kaçacak insanlar da çıkabilir.

Ukrayna'da da hırsızlık yapmaya çalışan yüzbinlerce insan var.
Ve polis olmadığı için vatandaşlar kendi güvenliklerini sağlıyorlar.
Siz hiç denk geldini miz bilmiyorum.
Ukrayna'da hırsızlık ve yağma yaparken yakaladıkları adamların kıçını açıp bir ağaca ya da direğe bağlayıp bırakıyorlar.
Yani orada da hırsız var, burada da güzel insanlar var.
Ve böyle bir savaş ortamında o dolaptaki paraları çalmaya çalışan ya da dolabı komple çalmaya çalışanı görürseniz kafasına sıkar geçersiniz.

Biz düşündüğünüz kadar kötü bir millet değiliz.
Sadece iyi insanları kötülerin arasında farketmekte zorlanıyorsunuz.
Trafikte kendi şeridinde sabırla giden 10 bin araç varken emniyet şeridinden kaçmaya çalışan hatta çakar takan kendini uyanık sanan 200-300 araç var.
İşte o kendi şeridinde giden 10 bin araçtakiler iyi insanlar.
O emniyet şeridine giren tipler de savaştan kaçacak, savaşta malınızı mülkünüzü çalacak adamlar.
O yüzden bugün sıranızı zamanınız çalanlara istediğiniz kadar küfredebilir bu adamlarla kavga edip ağızlarını burunlarını kırabilirsiniz.
Çünkü trafikte 20 dakika beklememek için milletin hakkına girenler, savaş halinde kendilerini kurtarmak için sizi ölüme atar malınızı mülkünüzü çalar.
Sonuna kadar katılıyorum dediklerinize gezi parkı olayları olsun 15 Temmuz olsun ülkece birlik beraberlik olarak kıskanılacak ülkeyiz fakat şuan 2022 yılındayız toplum çok değişti hırsızlık yapana “altın çoçuk” deniliyor hırsızlık yapmayı marifet olarak gören bir nesil yetişiyor toplumumuz sürekli özellikle gençler kötü şeylere özeniyor (keko olmak , abuk subuk konuşmak -dızo,kırve-, 0t çekmek…) ve böyle yetişen bir nesil gördüğümde şahsen ben bir daha oluşabilecek toplum sorunlarında bu kadar iyi insanların ön planda olacağını sanmıyorum.