Paravan forum, belirli alan adına kurulan yardımcı sitelerdir. Paravan blog tarzında oluşturulan site türleri olarak da alınabilir. Paravan blog denilince blogspot, wordpress tarzı siteler gelmektedir. Forumlar içerisinde bu durum farklı sitelerle meydana gelmektedir. Konumuzda paravan forum kurma işlemi adım adım yer alacağız.
Paravan Forum Nasıl Kurulur?

Paravan forumlar arasında yetkinforum sistemini ele alınarak kurulum işlemi gerçekleştireceğiz.
Site Adresi: https://www.yetkinforum.com/ üzerinden anasayfasına giriş yapın.
Anasayfa içerisinde yer alan alan adı bölümüne kurmak istediğiniz sitenizin adını yazın.

Yönlendirme sağlanarak Forumunuz Başlığını ve açıklamasını yazın. Forum başlığı meta title ve açıklama kısmı da meta description olarak geçecektir. Burada diğer istenen E-mail bilgilerini de doldurun.
Dikkat: Sadece bir E-mail adresi bir forum açabilir!

Onaylama işleminden sonra forumunuza girmek için şifre oluşturun.

Şifre oluşturma kısmından sonra E-mail adresinize onaylama maili gelecektir.

Onaylama maili resimdeki gibi yer alacaktır. Tıklayarak sitenizin açılmasını sağlayın.

Forum Oluşturulma Başarılı mesajı gelecektir. Forumunuza Erişin linkine tıklayın.

Yönlendirilen linkte direk olarak kullanıcı girişi bölümüne yollayacaktır. Kullanıcı Adı olarak Admin ve şifreniz belirlemiş olduğunuz şifreyi yazarak giriş yapın.

Artık forumunuz hazır! Tebrikler paravan bir forum sahibi oldunuz!

Ayarlama kısımları olarak sağ tarafta yer alan “Hoşgeldiniz Admin” bölümüne tıklayarak buradan Yönetim Paneli kısmına giriş yapın.

Admin paneline giriş yaptığınızda Genel Yönetim kısmına girerek Kategoriler ve forumlar kısmında Kategorilerinizi düzenleyebilirsiniz.

Forumun son hali bu şekilde yer almaktadır. Buraya istediğiniz tarzda konularınızı açarak ya da site tanıtımları sağlayarak paravan forum işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
Güncel olarak paravan forum siteleri için: Paravan forum siteleri konusuna giderek ulaşabilirsiniz. Konu içerisinde normal forum siteleri tanıtımı paylaşımı sağlanmıştır.
Diğer kaynaklar ise;Kaynak: https://seoiscisi.com/kendi-paravan-...kurma-bolum-1/