Çok zor.. Meksika artık Türkiyeden gelen Turistleri kabul etmiyor dil okulu-davet-iş-seminer vs sebepler yoksa geri gönderiyor. Bu plan deşifre olmayana kadar herkes rahatlıkla gidilebiliyordu.. Vize istemiyor Tr vatandaşlarından.. Meksika sınırından Abdye geçişlerin büyük kısmını bizim vatandaşlar oluşturunca uçuşlarada kısıtlama getirildi..
Öyle elini kolunu sallayarakta geçemiyorsun o bölge kartel ve uyuşturucu ticareti yapan illegal şebekelerin kontrolünde olan bir bölge çoğu vatandaş orada gasp edildi öldürüldü organları alındı bütün eşyaları çalındı. Geçiş noktası deşifre edilmesin diye medyaya haberlere pek yansıtılmadı.. Dünyada suç oranının en yüksek olduğu bir yer o bölge.. Bilmeden etmeden Gidip sınırda Don/Paça kalmayın...
10-15 bin dolar kaçakçılara vereceğinize ömür boyu ilticacı damgası yiyip Trye geri dönememektense 10-15k harcayıp resmi olarak Abdde dil okuluna yazılın yasal olarak gidin.. Dil okuluna yazılınca belirli süreyi tamamlasan hiç bir suça karışmasan zamanla çalışma izni-oturma izni bile alabilirsin..
Hadi bi şekilde sınırı kaçak geçtin diyelim Abdye iltica için belirli bir sebep yoksa aranman,tutuklanman,mahkemen vsvs oturum ve çalışma izni alamıyorsun deport ediyorlar seni, yakalanana kadar kaçak yaşıyorsun.. Yakalanıncada göçmen deport kamplarına götürülüyorsun o kamplardada yaşamak çok zordur
Afganı-Faslısı-Mısırlısı-Afrikalısı-Meksikalısı binlerce insanla aynı kamplarda tutuluyorsun deport edilene kadar.. İltica deport kamplarının halide çok berbat Allah kimseyi düşürmesin.. Eroinman olanlarmı dersin, sapığı tecavüzcüsümü dersin, delisi şizofrenimi dersin bir araya gelmiş binlerce insan la aynı yerde yatıp kalkıyorsun
90larda Diyarbakırdan gidip şuan Kanada vatandaşı olmuş çok yakın akrabalarım var en son 1 ay evel konuştuk durum sıkıntılı.. Her yazılanı çizilene inanıp öyle basit sanmayın, kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer
En son Rusyada yaşarken karıştığım bir takım suçlardan dolayı son çıktığım mahkemede Sınır dışı kararı verildi benimle ilgili. Göçmen deport kampına gönderildim Sınır dışı edilene kadar. Kamp çok kötüydü binlerce farklı kökenden insanla iç içesin neyseki ben diğer Azeri kardeşlerimizle hemen bir oluşum yaptım ve kampta odamızı yerimizi ayırdık.. Deport kararı verildi ama ne zaman gönderileceğimde meçhuldü.. 3 ay kalan var 8 ay hatta 1 yıldan fazla bekleyen bile vardı o şartlarda o kamplarda
Kamptakilerin çoğuda Rusyadan Norveç veya Finlandiyaya kaçak geçmeye çalışan başka ülke vatandaşları veya Rusyaya 2.bir ülkeden gelip orada suça kavgaya olaya bulaşmış deport kararı alan insanlardı..
Ailemin ve Türkiyedeki avukatımın Rusya St.Petersbug Türk konsolosluğuyla yoğun iletişime geçmeleri sayesinde benim işlemlerim hızlandırıldı ve 1 ayda kurtulabildim.. Gerçekten Rusyadaki Türk konsolosluğu çok iyidi vatandaşlarıyla tek tek ilgileniyordu.. Ailem Trden uçak biletimi aldı ve gelişim sağlandı.. Deport iltica ve göçmen kampların durumu çok kötü arkadaşlar yaşamayan bilemez
Siz siz olun kaçak göçek değil resmi olarak gitmeye çalışın
Tekrar söylüyorum kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer..