7 yıl kadar önce bayram arefesi dollandırılmıştım sarı siteden konusu da vardı burada.

İphone 6s alırken, o zaman yeni çıkmıştı daha

5 yıl soruşturma sürdü ve dava açıldı, benim olay biraz farklı o yüzden uzun sürdü, gerçekten iyi çalışmış siber suçlar ve savcılık, 5-6 tane sanık çıktı ayıklana ayıklana 2 ye düştü.
1 tanesi asıl sanık, 1 tanesi de güya interneti şifresiz olduğundan interneti kullanılarak dollandırıdıcılık yapılmış, ancak mahkeme inandırıcı bulmadı vs. Kadın böyle diyor ancak asıl sanık olan dollandırıcı benimle telefondan konuşurken ki hts kayıtlarından kadının evinde olduğu tespit edildi
Zaten asıl sanıkta ben yapmadım kartımı kullandılar felan diyip kurtulmaya çalıştı ancak cezaevinde şuan
Asıl sanık zaten cezaevinde, bu çarşamba da karar duruşması var. Dava ağır cezada.
Diğer sanık olan kişi bir kadın 40 lı yaşlarda ve bu kadın benim zararımı kapatmak istiyor (internetim şlfresizdi ve kullanılmış diyor)
Ancak şöyle bir çıkmaz var. O zaman 2000 TL dollandırılmıştım şuan bu para 7 yılda yasal faiziyle 3126 TL yapıyor (şaka gibi bizim devlete 2000 tl borcumuz olsa 7 yılda 10 kat artar..)
Kadın 2000 TL ödeyebilirim diyor, asıl sanık zaten bu davadan çıkamaz 10 yıl civarı alacak bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dollandırıcılıktan, zaten onun da evine haciz gönderttirdim bana borçlu şuan kanunen, diğer sanığın teklifini kabul etsem mi etmesem mi bilemedim
zaten kamu davasına dönüştü, şikayetimi alsam da kurtulamayacak ikiside, ancak cezası bir miktar hafifler kadının.
Edit : Yasal faizi geçtim 2015 te dolar 2,72 TL idi ve 2000 TL karşılığı 735 dolar yapıyordu. Günümüzde 735 dolar 10400 TL yapıyor eğer paranın değeri korunsaydı.
Bazı arkadaşlar altın olarak paranın değerlemesi yapılır diyor. Altına göre yaptığımda 2015 te 20 gram altın alınıyormuş 2000 TL ye
20 gram altının şuanki değeri 17500 TL
Sizce ne yapmalıyım?
Dollandırılan kişilerin izlemesi gereken yollar : https://www.r10.net/off-topic/3059481-internet-uzerinden-dolandirildim-ne-yapmaliyim-rehber.html?highlight=internet+%FCzerinden