Arkadaş sen de öyle bir konu açmışsın ki ne olacak bu fenerin hali diye sorup işe sporu karıştırmayın der gibi (: biz bu konuyu siyasete girmeden nasıl konuşalım (:
Ülkenin sıkıntısı belli, tuvalet bekçisi dahi olamayacak adamlar iktidarın safında diye en kritik görevlerde, müdürlüklerde, başkanlıklarda. Sen ne bekliyorsun o ülkeden Allah aşkına. Biz iyi bile dayanıyoruz şu an inanın ki. Gerçekten mükemmel durumda ülke bu kadroya göre. Yahu yeliz kod adlı bi adam var bilirsiniz. Size yemin ediyorum ilkokul 5'e giden bir çocukla aynı soruların sorulduğu sınava sokun, o çocuk bu adamdan 3 kat iyi puan alır. Adam konuşmayı dahi bilmiyor ya açın birkaç videosunu izleyin youtube'da, bu adamı milletvekili yaptılar, yetmedi milli eğitim komisyonunda görevlendirdiler. Hadi sen o ülkenin eğitim sisteminden hayır bekle. Şaka gibi vallahi billahi.
O yüzden bizim ülke şu an mükemmel diyorum ya. Bunlara rağmen iyi dayanıyoruz. 20 senedir medya ve sosyal mecralarda pompalanan bi algı var onun ekmeğini yiyorlar ama lafla peynir gemisi yürümüyor işte. Adamlar ne varsa satıp savurup borçlanıp güzel bir miras yedirdiler ülkeye 3 - 5 sene, sanki bolluk varmış gibi hissettirdiler. Şimdi yolun sonuna gelindi tabii. Satacak bi şey, borçlanacak ülke kalmadı.
İşin ehline verilmediği bir yerde bolluk bereket bekleyemezsin. Bugün al bu kadroyu, dünyanın en zengin ülkelerinin isveç'in, norveç'in, almanya'nın başına getir. 20 sene sonra o ülkeler de borç batağında kıvranır. 2 2 daha 4. boşuna analiz kasmaya, dış güçler diye rüyalanmaya gerek yok. Anasını satayım 30 binlik beldenin belediye başkanı 5 trilyonluk makam aracı alıyor kendisine, 900 milyara makam odası döşetiyor. Para mı yeter bu görgüsüzlüğe, bu aç gözlülüğe bu doymak nedir bilmeyenlere.
Yeri gelirse dersiniz dış güçler (: