Bip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.r10.net/forum-kurallari/

Yukarıda linkini verdiğim genel forum kurallarının 25. maddesi gereğince konulara olumsuz yorum yazmak ve konu baltalayıcı yorumlar yapmak yasaktır. Mağduriyet varsa şikayet konusu açılabilir.

Bunun sebebi konulara o şekilde yorumlar yapıldığı zaman detaylar yazılmadığı için kimin haklı kimin haksız olduğunun yönetim tarafından bilinememesidir. Bu nedenle de şikayet konusu açılması isteniyor.

Bir diğer neden de ticari konulara o şekilde yorum yapmak karşılıklı polemiklere sebebiyet verir ve günün sonunda iki taraf için de istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Zaten mağduriyet ve anlaşma dışında bir şey olması durumunda r10.net -zorunda olmadığı halde- üyelerin şikayet taleplerine bakıp bir karara bağlamaktadır.
@Bip; hocam selamlar öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ediyorum. Ancak ben bu duruma maalesef katılmıyorum. Tabiki forum kuralı olduğu için uymak durumundayız ve uyacağız da ondan yana bir sorun yok lakin hiçbir zaman anlamlandıramadığım bir yasak olarak kalacak. Bilmiyorum belki de bir tek bana garip geliyor. Misal ben bir konuda sorun yaşadım ya da almak isteyenleri bir konuda uyarmak istiyorum. Bunun için itrade atmak mantıksız şikayet konusu açmak daha da mantıksız. Bu sefer hiçbir satıcı yoğurdum ekşi demeyeceği için mağduriyetler daha da büyüyor. İsim vermeden bir örnek vermek istiyorum. Üzerinden zaman geçti baya lakin bir ara açık artırma ile Udemy hesabı satın aldım satıcı konuda 20.000 TL'lik eğitim olduğunu yazmış bende buna istinaden teklifimi verdim. Açık artırma bende kaldı ve hesabı aldım. Ancak içerisine girdiğimde hesaptaki eğitimlerin çok büyük kısmının ücretsiz iken toplanmış eğitimler olduğunu gördüm hatta hala bile ücretsiz olanları vardı içerisinde. Lakin içerisinde birkaç tane almayı düşündüğüm eğitim olduğundan bunlar da olsa işimi görür diyerek negatif itrade kullanmadım ya da şikayet konusu açmadım. Ertesi gün arkadaşın tekrar aynı şekilde ilan açtığını görünce bu durumu alacak olan teklif verecek arkadaşların da bilmesi için yazdım ve konum silinerek uyarı aldım. Şimdi burada arkadaştan aynı kategoride hatta aynı ürünü alan birisi olarak teklif verenleri uyarmam da ne gibi bir sakınca olabilir. Tam tersine bu durum serbest olsa teklif verecek ya da almak isteyenler her şeyi şeffaf olarak görse ne alacağını bilen adamlar alacağından şikayet sayısı da azalır ve moderatörlerin yoğunluğu da bir nebze rahatlar kanaatindeyim.