2002 yılında yalnızca 62 savunma projesi yürütülmekteydi. Yürütülen projeler yüksek oranda dışa bağımlıydı. 2022 yılında ise proje sayısı 10 katın üzerinde artarak 750yi geçti.
Bu projelerin yaklaşık yarısı ise son 5 yılda başlatıldı.
Projelerin bütçesinde de rekor düzeyde artış yalandı. 2002de 5.5 milyar dolarlık bütçeli savunma projeleri yürütülürken, 2022 de yaklaşık 11 katlık bir artış ile 60 milyar dolarlık proje hacmine ulaşıldı.
İhale süreci devam eden projeler de hesaba katılırsa proje hacminin 75 milyar dolar
2022 yılında envantere girecekler
TCG Piri Reis teslim edilecek
Hızır Reis havuza çekilecek
TCG Anadolu teslim edilecek
FNSS ZAHA teslim edilecek
Türk Tipi Hücumbot Projesi'nde ilk prototipin inşa süreci başlayacak.
Milli KTJ-3200 Turbo Jet Motoru entegre edilen SOM Seyir Füzesi'nin ilk atışı 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin Fransız üretimi TR40 motoruna bağımlılığını bitiren Kale Arge KTJ-3200, ilerleyen dönemde farklı Milli seyir füzelerine de entegre edilecek.
250 kilometre menzildeki hedefe ateşlenebilen milli gemisavar füzesi Atmaca, Aselsan torpido savunma füzesi Tork ve deniz-kara unsurlarını 1000-1500 kilometre öteden vurabilen yerli Gezgin füzesini taşıyacak olan TF-2000, bunlarla birlikte daha birçok mühimmatla teçhiz edilecek.
Elimizde 5 helikopter projesi var.
T129 Atak Taarruz Helikopteri
T625 Gökbey Genel Maksat Helikopteri
Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri (Atak 2)
T925 10 Ton Sınıfı Genel Maksat Helikopteri
T629 Taarruz Helikopteri
(Elektrikli ve İnsansız)
Dünyanın seri üretime geçecek ilk elektrikli traktörü
ZY, 39 farklı alanda yapılan testleri sorunsuz bir şekilde tamamladı.
ZY Elektrikli traktörün büyük modelinde beygir gücü 320 olacak. 20 dakikada şarj ile 8 saat çalışacak
Yıllık 1000 adetlik seri üretim başlıyor.
Sıcak savaşta Hava Savunma Sistemlerinin, Milli Savaş Teknolojilerinin ne kadar hayati önem taşıdığı bir kez daha görüldü
"ÖNCE CEBİMİZ DOLSUN'cular" anlar mı acaba ?
✅KORKUT 4 km
✅SUNGUR 8 km
✅HİSAR-A+ 15+km
✅HİSAR-O+ 25 km
✅HİSAR RF 35+ km
✅SİPER Blok1 100+km
ROKETSAN Uzay Sistemleri Müdürü Dr.Mehmet Ali Ak : "Mikro Uydu Fırlatma Aracı (MUFA), 2026 da ilk fırlatmasını gerçekleştirmeyi planlıyor.
Roketsan bir uydu yörüngeye yerleştirecek ve 2027 de son kalifikasyon atışı yapılacak."
Beyler daha yazamadığım yazmaya kalksam 1000'lerce olay var,
Lütfen siyasi ve ideolojik söylemlerin esiri olmayın, olay ne erdoğan olayı ne akp olayı, ister kabul edin ister etmeyin Erdoğan döneminde son 20 yıl içinde ülke çağ atladı,
Yaşım 40 1990 ları çok iyi biliğyorum istanbul şişlide oturuyorum CHP'liyim konu erdoğan akp konusu değil konu vatan millet konusu
ben şuan chp Atatürk ilke ve inkılapları üzerine olduğuna kesinlikle inanmıyorum.
herkesin fikrine düşüncesine saygı duyuyorum.