Merhaba, arkadaşınız gerçekten hatalı davranmış. Hukuki yola başvurun usulsüz bir fiyat çıktıysa fiyatı düşürebilirler ama illa ki benzer ödemeler size çıkar.
Kaza olduysa ileriyi düşünmeliydi acelesi mi vardı bilmiyorum ama karakolda kiralık araç deyip tek taraflı tutanak tutturabilir veya hasarla ilgili kendisi pratik çözümler üretebilirdi. En fazla aracı teslim etmeden 400-500 tl 1 günlük kira bedeli verirdi ve 24 saat düşünürdü.
Aracın kaskosu sigortası var ama kaza yaptığı sırada Aracı kim kullanıyordu? Bilmiyoruz. Alkollü müydü madde mi almıştı? Bilmiyoruz. Sigorta şirketi de Tiktak yetkilisine diyor ki ben bu aracın masrafını ödemem. Tiktak ise sizden bu parayı tahsil etmeye çalışıyor. (Örnek olsun diye böyle anlatıyorum.) Tabi böyle firmalar hazır siz sözleşmeyi imzalamışken bir çok hasarı beraber yansıtabiliyor şikayetvarda denk geldim. Ancak küçük bir çizik bile yatış parası+ değer kaybı+ maliyeti derken binlerce lirayı buluyor.
Sonuç olarak ben hem Tiktak`ta hem de Moov`da kaza yaptım arkadaşımlayken yaptım airbag patlattı vs. bir çok kaza atlattık tek kuruş ödemedik. Arkadaş hasar yönetim bedeli 2000 tl ödedi sadece ama araç perte çıktı. Sözleşme de hepsi net yazıyor.
Bazılarını görüyorum park ettiği yerde net resim çekmiyor binerken kontrol etmiyor vs. oysa ki oyuncak teslim almıyorsunuz ortalama 500 bin liralık arabayı teslim alıyorsunuz birazcık dikkatli olunmalı.
Son olarak MOOV vs. Tiktak yapmam gerekirse MOOV kesinlikle hasar sürecini daha iyi yönetiyor ve sizi yanıtsız bırakmıyor.