Merhaba Arkadaşlar,
Ukrayna Kiev'de savaşta sıkışan oğlum nihayet dün ülkeye dönüş yaptı.
Kiev Milli Ekonomi Üniversitesi'nde geçen sene hazırlığı bitirmişti, bu sene birinci sınıfta okuyordu. Haliyle eğitimi yarım kaldı. Muhtemelen işler yoluna girer ama tekrar Ukrayna'ya dönebileceğini sanmıyorum. Çocukların psikolojisi de epey hasar almış. Bununla beraber halkın ana dili İngilizce olmadığı için İngilizcesinde yeterli gelişme olmadığını da fark ettim. Hatta kimisi Rusça konuşuyor, kimisi Ukraynaca. İlginç bir yer.
Ana dili ingilizce olan ülkelerde okuyan arkadaşlarımız var mı? Gerekirse yeniden hazırlıktan başlatmaya razıyım.
Bir dostum İrlanda'yı önerdi ancak hesap kitap yaptığımızda yıllık 300.000-400.000 Lirayı gözden çıkarmak gerekiyor gibi duruyor. Bu da beni biraz aşıyor. İçinizde ana dili İngilizce olan bir ülkede olan var mı ya da tanıdığı olan? Yıllık 150.000 Lira ödeyebilirim, belki biraz da zorlarsam 175.000.
Çok ikilemde kaldım, bildiğim konular değil. Ne olur konu hakkında bilgisi olan bir yol göstersin. Bir yığın yurt dışı eğitim kurumları var ancak hangisine güvenebileceğimi de bilmiyorum.
Malta denenebilir ucuza geliyorsa ama hiçbir fikrim yok fiyatları hakkında, tek bildiğim İngilizce konusunda kesinlikle faydasının olacağı (Türkleri bulup Türkçeden başka dil konuşmadığı sürece

)