Tatoglubilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar askerim her zaman başımın üzerinde ancak bu görüntünün paylaşılmasına karşıyım çünkü burada başarısız bir operasyon var .

Not : Eleştiri almadan belirteyim , video ' da izlediğim kadarıyla değerlendiriyorum . Ben askerliğimi karakol baskınlarının olduğu zamanlarda Jandarma komando '' çavuş '' olarak aldım . Eğitimlerde aldığımız bilgilerde baskın ya da savunmalarda tim konumlanması bu şekilde olamaz. Yani bakın orada herkes iç içe duruyor ve bomba geldiğini söyledi Allah korusun ya pim çekilip sayılsa ( zaman tutarak atım ) askerlerimizin içerisine atılsa kaç tane şehidimiz ya da yaralımız olurdu . Tek noktadan iç içe baskın yapılması doğru gelmedi . ( hedef konum biliniyor sanırım direkt bir eve gidiyorlar galiba )
Hocam videonun başında komun düzeninde ilerleniyor, komunlar 4 kişiden oluşur ve önden ikinci sırada komun lideri bulunur. Bu düzende meskun mahalda kullanılır, burası arazi değil tabi ki iç içe durmaları riskli fakat direkt bir çatışma söz konusu olduğu için kendilerine siper alabilecek bir pozisyon yaratmaya çalışıyorlar.

Sürekli sakin olun diyen kişide muhtemelen komutanları değil ya tecrübeli bir uzman ya da astsubay.