cloudguy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vatan, bir ulusun bağımsız ve egemen olarak üzerinde yaşadığı yeryüzü parçası ve onun hava sahası ile karasularına denir.
Devlet, toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal örgütlü bir ulusun ya da uluslar topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık.
Hükümet, bir ülkede devletin görevlerini yerine getirmesini sağlayan yetkili organ, yürütme organı, bakanlar kurulu.

Bana göre savaş durumunda kaçmanın bir izahi olamaz. Yok ülkenin ekonomisi kötü, yok bana vatandaşım demeyen için savaşmam bunlar hep bahanedir. Çünkü aklı selim bir insan vatan ile hükümeti ayırabilir bu vatan şuan bizi yönetenlerin değil bizim halkın, yönetime kim gelirse gelsin ne kadar kötü olursa olsun vatan bırakılmaz bu onurlu bir davranış değildir şahsımca.
Vala ben VATAN tanmını doğru bulmuyorum ya ben hep Ülke Devlet YURT diye kullanıyorum , çünkü VATANLA alakalı sıkıntı ; VATAN ARAP ve FARS kültüründen gelme bir öbek .
O yüzden bu Arap ve Fars kültürü kısmı benim canımı çok sıkıyor . Adamların bizi bu kadar domine etmelerine gıcık oluyorum .

Elbet dilimizde Arapça ve Farsça kelimeler çoğunluktadır etimolojik köken oralara dayanır da Türkçe de var yani .
Türkçe her türlü Arapça ve Farsça ile kapışır bence her sahada .
Ben öyle düşündüm .