Irakta uzun süre görev yaptım, görmediğim şey kalmadı. Bizim erlerimize kızardım bir çok konuda ama ırak ve suriyede o kadar zaman görev yaptıktan sonra anladım ki bizim askerimiz ne olursa olsun çok kıymetli.
Irakta çok saldırı gördüm, katyuşalar havanlar yağdı sığınak dahi yoktu ama onların ülkesinde biz ileri giderken aynı kampta onlar onlara önceden verdiğimiz silah ve teçhizatı atarak tellerin üstünden atlayıp roket hızıyla kaçmışlardı sonra arkadan kamyonetle gidip malzemeleri topladık.
Sanırım kanımızda var, bu cesaret değil bakış açısı yada başka bir şey. Ben onca saldırı gördüm, Türk olarak kaçan rütbeli yada er görmedim, sadece örneğin katyuşa geliyosa kendini koruyacak bir yere yada sığınağa gider yada kimisi fazla heyecan yapar korkar ama kaçmak yok bizde.
Siyaset hükümet şu bu umrumda değil, Türkiyeye karadan girmek başka bir ülkeye benzemez arkadaşlar, ukrayna bile rusyaya böyle direniyosa Türkiyeye kimse karadan cesaret edemez. Etse yada imkanı olsa zaten çoktan yaparlardı bunu ama zaten böyle bişey yapamayacaklarını bildikleri için ekonomiyle yada başka şekillerde elimizi bağlıyolar.
Özetle savaştan kimse kaçmaz istisnalar hariç ama geçim, hayat standartları vs sebeplerden gidenler var zaten.