"Bu nedenle gelişmiş ve uygar toplumlarda devlet milleti kutsal sayar, Tıpkı Mustafa Kemal ATATÜRK gibi, Türkiye BÜYÜK MİLLET Meclisi diyerek milleti büyük sayarlar. Devletler milletlerin varlıklarını devam ettirme amacıdır modern toplumlarda. Baskı ve otorite ile yönetilen toplumlarda ise devlet varsa millet vardır, yaşamak amacı bile devlete hizmet etmek ve onun için ölmek gibi kavramlar üzerine kuruludur. Dikkat ederseniz Türk milleti kurtuluş savaşında canını osmanlı devleti için değil Bağımsız ve Hür Türkiye için feda etmiştir. Orta Asya dan bu yana Türk toplumlarında devlet adaleti, gücü ve büyüklüğü ile milletiyle var olurken Osmanlı hanedanı ile birlikte millet padişahların kulları olmuş ve padişah ile hanedanın bekasından gayrı hiç kimsenin derdi ile dertlenilmemiştir. En son Vahdettin kaçarken bile kendi canını kurtarmak için vatanı düşmana teslim edecek kadar ileri götürmüştür bu saltanatı."
Kemalist bir tavırla yazı yazılmış, Osmanlı dönemi gömülmüş.
Başlık attığınız olaya tarafsız yaklaşacaksanız özellikle devlet büyüğü- lider bakımından, bu yazdıklarınız uyuşmuyor.
Anahtar kelimeyi veriyorum. "Cult of personality" kavramını araştıralım.
Keşke Kemalist olabilsek, ne gezer bizde kemalizm. Oturup bir okusak ne diyor çalışın üretin ahlaklı olun toprağınızı savunun özgür olun ... neler diyor neler.
Osmanlı keşke Hanedana dönüşmeyip Selçuklu gibi devam edebilseymiş o zaman sözümüz olmazdı da özellikle 3. padişahtan itibaren başlayan hanedan kavramı adı altında neler var neler biraz araştırın 3.Mehmedin saltanat uğruna bir gecede 19 kardeşini boğdurması gibi inkar edilemez daha ne gerçekler var.