arkadaşlar aşağıda bir makale paylaşıyorum makale bana dün yazarı tarafından ozgun olarak teslim edildi fakat linkini paylaştığım sitede üç gün önce zaten makale paylaşılmış ben her ne kadar makalenin özgün olmadığını özet olduğunu söylesem de kendisi bu konuda ısrarla bunun özgün bir makale olduğunu iddia ediyor yorumlarınızı bekliyorum.

makale ;

Popüler Oyun Platformu, Neden Bitcoin Yardımını Bıraktı?

2017 senesinde Bitcoin yardımını azaltan popüler bir oyun platformu sebebini belirtti. Dünya çapında tanınan oyun platformu Steam'in yaratıcısı, iş birlikçisi ve başkanı Gabe Newell, platformun Bitcoin ödemesini kabul etmeye başlamasından beri yapılan işlemler için yapılan araştırmalarda yüzde 50'sinin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Sonuç olarak, Steam artık Bitcoin ödemelerini desteklemiyor. Bununla birlikte Steam, dolandırıcılar nedeniyle NFT'leri ve kripto entegreli oyunlara da yasak getirildi.
Steam, Bitcoin Yardımını Neden Sonlandırdı?
Video oyunu dağıtım platformu Steam'in yaratıcısı ve başkanı Gabe Newell, büyük kripto para birimlerinin artık Bitcoin desteğini kabul etmediğini ve neden sonlandırdığını açıkladı.
Bir PCGamer temsilcisiyle yaptığı konuşmada Newell, kripto ödemelerini sonlandırmasının nedeni sorulduğunda şöyle cevap verdi; "Bitcoin'dan gelen desteğin yüzde 50'si sahteydi ve bu yüzden platformda pek istemediğimiz bir müşteriydi." Steam kurucusu, volatilitenin farklı problem olduğunu söyledi. Bunun nedeni, kripto para piyasasında volatilite, kullanıcıların oyun adına çok fazla ödeme yapması anlamına gelmesiydi. Fakat Newell, blockchain teknolojisini sırt çevirmiyor. Aksine, bu teknolojinin henüz zorlayıcı bir kullanım durumu olmadığına olan inancını ifade etti.
Steam NFT’lere Engel Oluyor
Senenin başında, Steam'in platformunda NFT'ye izin vermeyeceğine dair bilgiler duyuldu. NFT'ler, onları kullanmaya istekli çok sayıda geliştiriciye rağmen, oyun alanında çok fazla tartışmaya sebebiyet verdi. Newell, "NFT sorunu dolandırıcıların saldırdığı açıkça anlaşıldı" dedi. Bu yüzden, NFT ticaret platformları, kullanıcıları bu tür tehlikelerden korunmak için harekete geçti.

site linki ;

https://kriptoburada.net/5-yil-sonra...i-neden-kesti/