php ve jquery ile mümkün ise bu ikisi ile yöntem öğrenmeyi tercih edeceğim hocam
saniyede bir güncelleyen servisin yapısını az da olsa anlayıp görmek için basit bir uygulama yapmak istedim. Mantığını kavramak için saniyede bir güncelliyorum. Site içerisinde 60 saniyede bir güncelletiyorum. Sorgu attığım json dosyasını da 60 saniyede cron ile yazdırıyorum. sitede fiyat gösterdiğim zaman zaten hazır olan json dosyasına sorgu atıyor. hem veri güncel geliyor hem daha kısa sürüyor. tabii bu yanlış olabilir yeni başladığım için aklıma ne gelirse onu deniyorum. ben saniyelik güncellediğimde nasıl en az zararla kurtulabilirim onu merak ediyorum açıkçası. php jquery benim için yeterli değil mi? ilk yanlışım bu mu mesela?
ilk olarak aklıma cache geldi. onu beceremedim sonra gittim veriyi başka bir ortamda json'a yazdırdım ve json'a yazacak dosyaya sorgu atıyorum 60 saniyede bir. günü kurtardı ama orada durursam öğrenemeyeceğim
Saniyede bir güncellemeye neden gerek duydun?
Sen kendi sistemine flood saldırısı yapıyorsun.
Sıradan bir haber economo sitesi için 45 saniyede hatta dakikada bir güncelleme yeterlidir.
Kaynaktan yaptığın güncellemeyi de saniyede bir değil dakikada bir yapıp cachelemelisin.
Bu scripti kullanan 1000 kişi olsa sunucun durmadan her saniye 1000 sorguyu yanıtlamak için 1000 kere kaynak sunucuya bağlanacak.
Yapman gereken kaynak sunucundan bilgileri bir kere çekip bir file cache dosyasına yazman.
Jquery tarafında da güncellemeyi en az dakikada bir yapmak.
node.js falan kullanmayacaksan böyle saniyelik güncelleme yapmak kendi sunucuna flood yapmaktır.
Sitenin hiti arttıkça bu sorgu sunucuya bir ddos saldırısı haline gelir.