Metehaan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim muhasebecim çoğu şeyi gider olarak göstermiyor, ilerleyen zamanlarda "başınıza bela olmasın" diyor. Acaba "işle mi uğraşmak istemiyor?" diye bi'çok kez eşe dosta sordum ancak en doğrusunu yapıyor dediler.

Daha sonrasında muhasebecisi fiş toplayan bir arkadaşım vardı, yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 3 yıl sonra inceleme yedi, bi'ton ceza geldi.

XXX₺ ödemeyeyim derken, XX.XXX₺ ödemek zorunda kalmayın.
ben yazdığım zaman küsüyor arkadaşlar bana, az önce konuyu yazan arkadaşım bile bana sitem etmiş öyle olmuyor diye... elbette olmuyordur ama durum bu. ben de yıllarımı bu mesleğe verdim, konu açık ve net. muhasebeciniz bire bir doğru yapıyorç

bizde büro olarak fiş işlemiyorduk, eğer zorla işleteceksen al defterini git başkasına diyorduk, çünkü 3-5 yıl sonra misli ile ceza geldimi bize de sıkıntı çıakrıyorlar, başımız ağrımasın diye ve tabii ki tek doğru bu diye kabul etmiyordul. adam dükkana almış bisküviler, çikolatalar hatta yanına da bir tane bayan çorabı al işle, yok abi biz işlemiyoruz.

diyorum ya örnek dolu, işyerinde çamaşır makinesi alışı yok, ama çamaşır deterjanı alıyor, bu olmaz. veya birmutfak malzemesi alıyor 30 personellik ama çalışan sgk lı personel sayısı SIFIR. bu olmaz, bunun gibi 1000 lerce örnek sayarım, aracılığınızla tekrar iletmek isterim.

gerçekten o fiş, o fatura o dükkan için alınmadıysa işlemeyin.

o cep telefonu faturası aslında kuzeninizinse işlemeyin. en basiti başladınız işlemeye diye 3 tv, 1 buzdolabı, 5 cep telefonu, 3 laptop, 2 masaüstü pc .. .. .. . bunlar işleren hadi bir derece oldu diyelim, peki siz bir gün dükkanı kaparken bunalra fatura kesip satma zorunluluğunuz var o nasıl olacak?? bu sefer işi kapatırken çok yüklü kdv çıkacak. bla bla