CelbereUS07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

4 sene önce Asustor NAS cihazı kurulumu ve kullanımı gerçekleştirmiştim şuan QNAP NAS kullanıyorum. Arayüz aslında çok basit izin tanımlamaları falan.

Öncelikle NAS arayüzünde herkese 1 kullanıcı adı şifre oluşturmalısın. Daha sonra klasör ve paylaşım izinleri sekmesi olmalı. Buradan NAS üzerindeki dosyalara kullanıcıları atayıp yetki seviyesini seçebilirsin.

Daha sonra kullanıcıların bilgisayarından Bilgisayarım > Sağ tık Ağ konumu ekle > Nas cihazının İP adresini yazıp belirlediğiniz kullanıcı adı şifreyle erişim sağlayacaksınız.

Daha sonra izin verilen klasörler listelenicek oradan seçim yaparak server'i bu şekilde kullanabilirsiniz.

Yedek konusunda ise kullanıcılar masaüstünden çalışmayacaklar ve sadece NAS klasöründen çalışacaklar. Bu sayede herkesin bilgisayarına bağlanıp tek tek yedek almayla uğraşmazsınız. Hem verilere uzaktan erişimde sağlamış olursunuz.

Nas üzerinde clouda yedekleme var. Bütün NAS'ın yedeği için cloud yedekleme ayarlarsınız belirlediğiniz tarihlerde otomatik yedekleme yapar.

Hatta bir kere yedek aldırın sonrasında otomatik senkronizasyona bağlayın.
Hemen kullanıcıları oluşturuyorum hocam. Teşekkür ederim. Peki kullanıcı adı ve şifre ile ağa bağlandığımız bir bilgisayarda kullanıcıyı nasıl değiştirebiliriz?