Wixir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, bu konuyla alakalı bizler değil influencerlarımız işlem yapmaktadır, bazıları zaten aktif olarak vergi kayıtları mevcuttu istisna tanımlattılar sahış firmalarının açık kalmalarını isteyenler oldu bizler gerekli bilgilendirmeleri zaten kendilerine yaptık süreçleri kendileri ilerletmektedirler. Ancak bu konuyla alakalı tam bilgi sahipleri olmaları stabil olarak en az 6 ay daha var gibi gözükmekte.
En kısa zamanda bu vergi muafiyeti olan kişilerin doğrulama yapabileceğimiz bir sistem de olması gerekmektedir şayet biz şirketler ödeme yaparken istisna belgelerini ve hesap numalarını talep ediyoruz yarın öbür gün bir sorun yaşamamız adına.

Bakın şu sorunu unutmayın zamanında benim başıma da gelmişti bu, bir durumdan dolayı vergi açılışım yapılmıştı açılıp direk kapandı. Daha sonrasında genç girişimcilik ilk çıktığında yararlanmak istedim ancak zamanında bu vergi dairesinin vergi açılışımı yapıp kapattığından dolayı genç girişimciden yararlanamadım bu gibi ileride çıkacak kanunlarda çok büyük mağduriyetler yaşanabilir. Bu konuyla alakalı vergi dairesinin müdürüne gidip vergi açılışımı yapmadan istisna belgemeli istiyorum demelisiniz, olası bir cevapta Hayır bu şekilde de yapılmakta bu diyerek üsteleyin, gerekirse bu konuyu daha net öğrenin öyle işlem yapınız deyiniz. Gerekirse özelge verin yada cimer üzerinden Gelir idare başkanlığına durumu iletin gerekli işlemler yapılacaktır.
Vergi kaydı dediğimiz şey zaten vergi levhası değil. Genç girişimcilikten yararlanabilmek için vergi levhası istiyorlar burada insanları kayıt ettikleri şey yıllık gelir vergisi 0001 kodu bu kayıttan dolayı insanlara bağkur çıkıyor. Vergi daireleri zaten normal şahıs şirketleri gibi insanları mükellef yapmıyorlar. Düzeltilmesi için herkes bekliyor zaten, bu istisnadan yararlananlara vergi levhası çıkmadığı için genç girişimciliği bağlayan bir durum yok