yalinyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Serbest piyasa ortamını belirli limitlerle sunmak kapitalizm demek değildir, kapitalizmden geçiş ortamı hazırlamak demektir.
İnsanlara bu ortamın devlet-toplum tarafından sunulması gerektiğini, yönlendirmesi gerekiğini kaç mesajdır yazıyorum

Yemin bile edebilirim, önceliğim para olmadı çünkü para gelir ve gider mottosu olan bir insanım; insanların problemlerini çözdüğümde hem insanların hem benim yaşadığım o mutluluk hissi paradan kesinlikle daha değerli benim için. İşte ben o iğne ucuyum, insanlara acı çektirmek isteyen balonları patlatmak için fikir üretip bunların ütopya olarak kalacağını biliyorum ama eskaza gerçekleşirse de herkesin bir amacı olduğu ve mutlu olduğu bir Dünya olacağını biliyorum.

Herkes bir ütopya yaratır kendince, tabi bunu sistematik olarak önceki feylesoflar da yarattı şimdikiler de; önemli olan insanın doğruyu yapabilme imkanından daha çok doğruyu, yanlışın yerine seçebilmesi bence çünkü herkes her şartta doğruyu gerçekleştiremese bile doğrunun yanında olabilmesi her zaman bir umut ışığı yakar sonraki nesillere. İnsanlığın laneti midir, şansı mıdır bilmem ama umut oldukça, düşünce oldukça bir şekilde gelişim sağlanacak.

İyi geceler diliyorum
İyi geceler hocam.
https://tr.wikipedia.org diyor ki "Kapitalizm, üretim araçlarınınözel mülkiyetine ve bunların kâr amacıyla işletilmesine dayanan bir ekonomik sistemdir.[1][2][3] Serbest piyasa ekonomisi olarak 16. yüzyılda çıkmıştır."