Birincisi Ukrayna, tüm Dünya'nın desteğini aldığını göstermek istiyor. Bu başka konu. Ancak burada paylaşılan cümlenin savaşa çekmek istemekle ilgisi yok. Önermeniz varsa düzgün kullanmanızda fayda var. Türkiye Cumhuriyeti, özgür bir devlettir ve her ülkeyle ekonomik, kültürel, siyasi bağlar kurmakta özgürdür. Benim Ukrayna'ya Bayraktar satmam ya da hibe etmem kimseyi bağlamadığı gibi, bu bir savaş nedeni de değildir.

Konu sahibinin mesajından bağımsız olarak; buralarda halen Amerikan emperyalizmi nidaları görüyorum. Bölgenin tarihini bilmeyen arkadaşlar, emperyalizmin yalnızca Batı devletlerine ya da Amerika'ya özgü olmadığını da bilmiyor. Ukraynalılar Holodomor'dan kurtuldu; Putin tiranından da kurtulur diye ümit ediyorum. Ukrayna, tarih boyunca Rus emperyalizminin dayattığının aksine Rusya'nın bir köyü değildir. Ülkesinin ulusal bütünlüğünü inşa ederken bir diktatörün iftiralarına uğrayan bir adamı gömünce siyasi analist olunmuyor, lümpen olunuyor. Ukraynalılar geçmişte savunmadıkları gibi, şu an da yozlaşmış bir başkanları olsaydı savunmazlardı, emin olun hiçbir koşulda arkasında durmazlardı. Ukrayna'da yozlaşmış milletvekilleri (Rusya'nın desteklediği partiden) halk tarafından zamanında çöp konteynerlerine atıldı.

Ukraynalılar Rus değildir. Ukrayna'nın ana dili Rusça değildir. Ukrayna, Rusya toprağı değildir. 2014'ten bu yana Kırım, şu an bütün Ukrayna, Rus emperyalizminin işgali altındadır.