OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avrupada yaşamadım lakin avrupada yaşayan tatile giden çok arkadaşım oldu. Ülkem bulunmaz bir cennet ama gel gör içinde ayıklanması gereken o kadar şeref yoksunu insan varki say say anlatamam. Her ülkede böyle şeyler olur ama bizde aşırı fazla + üstüne gelen afganlar suriyeliler okuyorsunuz görüyorsunuz yani. Adamlar hiç yoktan onları bile almıyorlar siz düşünün. Burda bir adam kadını bıçaklıyor tehdit öldürüyor 3 ay sonra serbest gidin aynını birde amerikada yapın bakalım ne oluyor.
Metins adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam haklısınız olan bitene hayır yoktur diyemem,ama dediğim gibi objektif olmak lazım.Bir girin internete Amerika suç oranları yazın bakın,bir girin Amerikadaki evsiz sayısına bakın,youtube'a girin Amerikanın diğer yüzü yazın görün,bizler sadece bize medyanın gösterilmek istenilen tarafını görüyoruz daha yakın zamanda sırf siyahi diye adamın boğazına diziyle baskı uygulaması sonucu adam öldü.Daha size bunun gibi nice örnekler verebilirim.Demek istediğim tamam eksikler yanlışlar olabilir ama hiçbir zaman ülkemizi kötülememek lazım yanlış olan şeye yanlış demek ayrı birşey gidin birbakın hiçbir avrupa ülkesi kendi ülkesinde yanlışda olsa ülkesini kötülemez onlar bir olurlar ama biz hiç oluruz.
Bu da bizim ülkem olarak sosyodemografik ve sosyokültürel göstergelere hiç dikkat etmediğimizi bu da bizim halk olarak cahil olduğumuzu gösterir .

Çünkü halk olarak akılcı ve nesnel doğru ve olgular üzerinden karar alacak kadar bir erginliğe ulaşamadığımız için ; aldığımız kararlar ve seçimler hep ZOOLIJIKTIR TRİBALDİR GÜDÜLEREK ALINMIŞ KARARLAR olur .

Bu da bize gerisin geri şiddetiyle birlikte geri döner buna da ENTROPI denir , ENTROPI' NIN eyleme dönüşmesine de KOMPULSİYON denir .

Bir adam kadını bıçaklıyor tehdit öldürüyor 3 ay sonra serbest bu bir KOMPULSİYON ' DUR örneğin . Bunun şiddeti yüksektir yani ENTROPI yüksektir .

PEKİ NEDEN BİZDE REFAH DÜŞÜKTÜR ÇÜNKÜ ENTROPİ FAZLADIR .
PEKİ NEDEN BİZDE ŞİDDET YÜKSEKTİR ÇÜNKÜ ENTROPİ YÜKSEKTİR .

Bu yüzden akılcı ve kesin olgusal çözümlere odaklı hareket eden bir halk olmalıyız ki ! ENTROPİ düşsün Uzlaşı da anlaşma da bir araya gelelim .
Ve bizimle alakalı olmayan meseleleri YANİ MİKRO GÖSTERGELERE DEEE GEEEETT DİYELİM .

Misal ben UKRAYNA RUSYA SAVAŞINA DEEE GEEET dedim ve tarafsız oldum , RUSYA'NIN BU eylemini de meşru görüyorum .

Çünkü BEN DE RUSYA İLE AYNI POZİSYONDAYIM ve KKTC BAKİ KALACAK .