flyingatm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Bir tek bana mı Zelensky fazlasıyla dünyada ön plana çıkartılıp, poh pohlanıyor gibi geliyor? Rusya savaşında haklı. Sınırında NATO istemiyor. Ve Rusya NATO'yu neredeyse 10 senedir ciddi ciddi bu konuda uyarıyor. Yani olaylar durduk yere olmadı, tamamen NATO bunu istedi.

Burada problem Zelensky. Bu adamın proje olabileceğini, dünyaya bu kadar süredir kasıtlı olarak Hollywood filmlerinde gördüğüm "örnek lider" profilini birebir kurup, sonra ölümüyle şehit ilan edip; çıkabilecek bir dünya savaşını da bu adamın üzerinde meşru kılacaklarını düşünüyorum.

Duygusallığı bırakalım, Rusya'nın haklı olduğu gün yüzü gibi ortada. Haklı bir savaşta sivillere elinden geldiğince zarar vermemeye çalışan da Rusya. Burada hepimiz biliyor ki Putin gerçekten Ukrayna'da bir katliam yapmak isteseydi Kiev'i 1 günde düşürebilirdi.

Rusya kısaca diyor ki: Bana Polonya'dan balistik füze gelirse benim radar sistemim 1 saat önce haber verir. Ancak Ukrayna'dan atılırsa 15dk önce haberim olur. Ben halkıma böyle bir risk istemiyorum.
Rusya haklı mı?
Bunu söylemek iki yüzlülüktür.
O zaman Amerika'da haklı diyebilir misin?
Amerika neden PKK'yı YPG 'yi kullanıyor? Çünkü YPG'de onun güvenliğine ve çıkarlarına hizmet ediyor.
Dünya 1970'lerde büyük bir petrol ve enerji krizi yaşadığı için sanayileşmiş devletler mahvoldular 10 sene kendilerine gelemediler.
O zamandan beri de enerji kaynaklarını başı boş bırakmıyorlar. Bu da Amerika'nın İngiltere'nin enerji arzı güvenliği
Madem Ruslar kafalarına göre bizim güvenliğimiz diye işgal yapabiliyorlar biz neden senelerce Amerika'nın işgallerini yerden yere vurduk?

Sen NATO'ya kızıp Ruslardan S400 alınca milli duruş oluyor da neden Ukrayna Ruslar Kırım'ı işgal edip ilhak ettiler diye NATO'ya yanaşınca Rusya haklı oluyor?

Dürüst ve tutarlı olmak lazım.
Zenelsky dünyanın lideri dalan değil Ukrayna'nın lideri.
Senin benim ne düşündüğümüzün hiç bir önemi yok biz rahat koltuğumuzdan izliyoruz.
Sığınaklarda, bombaların altında korku ile yaşayan siviller ve Rusya ile savaşan Ukraynalılar Zelenskiy'e sahip çıkıyorlar.
Sen batı medyasından izlediklerinden yorum yapıyorsun.
Ukraynalılar senin izlediklerini izlemiyorlar, bu adama onlar sahip çıkıyorlar.
Çünkü savaş var, ve kaçmayan teslim olmayan bir başkanları var.

Rusya'nın savaşına haklı diyenler.
Yarın Amerika işgale geldiğinde ona da hak versinler.
Amerika da eziyet olsun diye değil, kendi ekonomik siyasi ve güvenlik çıkarları için işgal yapar.

NATO'yu bölmek için Türkiye'ye şirin görünen Putin'in gazına fazla geliyorsunuz.
NATO'ya Amerika'nın 30 senelik ortdoğu politikalarına kızıp 1000 senelik düşmanımız Rusların arkasında yer almak akıl karı değil.
Rusya Türkiye'ye Amerika'dan büyük tehdittir.

Empati kuracaksanız güneyi işgal edilmiş, güney doğusunda Rusyanın silahlandırdığı bölücüler tarafından toprak koparılmış Ukrayna ile empati yapın.
Nasıl bizim güneydoğumuzda teröristleri Amerika silahlandırıyorsa Ukrayna'nın güneydoğusundaki bölücü teröristleri de Rusya silahlandırıyor.

Rusya Ukrayna NATO'ya girmek istediği için operayon yaptığı söyleniyor.
Oysa Ukrayna Rusların saldırganlığı yüzünden NATO'ya girmeye uğraştı çünkü Rus ayısına karşı toprağınızı koruyabilmenin tek yolu NATO'ya girmektir.
Biz de Ruslar Kars ve Ardahan'a çökmek istiyorlar diye NATO'ya girdik Amerika'ya bayıldığımız için değil.