Merhabalar,

Bir tek bana mı Zelensky fazlasıyla dünyada ön plana çıkartılıp, poh pohlanıyor gibi geliyor? Rusya savaşında haklı. Sınırında NATO istemiyor. Ve Rusya NATO'yu neredeyse 10 senedir ciddi ciddi bu konuda uyarıyor. Yani olaylar durduk yere olmadı, tamamen NATO bunu istedi.

Burada problem Zelensky. Bu adamın proje olabileceğini, dünyaya bu kadar süredir kasıtlı olarak Hollywood filmlerinde gördüğüm "örnek lider" profilini birebir kurup, sonra ölümüyle şehit ilan edip; çıkabilecek bir dünya savaşını da bu adamın üzerinde meşru kılacaklarını düşünüyorum.

Duygusallığı bırakalım, Rusya'nın haklı olduğu gün yüzü gibi ortada. Haklı bir savaşta sivillere elinden geldiğince zarar vermemeye çalışan da Rusya. Burada hepimiz biliyor ki Putin gerçekten Ukrayna'da bir katliam yapmak isteseydi Kiev'i 1 günde düşürebilirdi.

Rusya kısaca diyor ki: Bana Polonya'dan balistik füze gelirse benim radar sistemim 1 saat önce haber verir. Ancak Ukrayna'dan atılırsa 15dk önce haberim olur. Ben halkıma böyle bir risk istemiyorum.