Merhabalar tecrübe etmiş ve hala ediyor biri olarak söylemek isterim. Öncelikle her bünye farklıdır ve ne kadar kalori yaktığınız kalori ihtiyacınız yağ oranınız farklılık gösterebilir. Öncelikle 3 4 farklı siteden günlük kalori ihtiyacınız ne kadar hesaplayın ve ortalamasını alın. Orada "2-3 gün egzersiz yapıyorum- hareketsiz yaşıyorum-orta derecede hareket ediyorum" gibi seçenekler var bu şekilde günlük almanız gereken kalori miktarını hesaplayın. Sonrasında ise günlük yediğiniz abur cubur ve rafine şekerli besinleri azaltın. Günlük kalori ihtiyacınız 2000 ise size 1500 almaya başlayın (birçok site var yediğiniz gıdaların ortalama kalorisini size söyler oradan hesaplayabilirsiniz). Aniden çok katı diyetler uygulamak yerine kalori açığı oluşturup egzersiz yaparsanız sağlıklı kilo vermeniz kolaylaşacaktır. Bu şekilde haftada 0.5 - 1 kg verebilirsiniz.
Ayrıca yeşil çay ve sade kahve tüketmek yağ yakımını hızlandırır tüketmenizde fayda var. Benim önerim beyaz ekmek yerine tam buğday kepek veya tam tahıllı ekmek kullanmanız paketli gıdalardan uzak durmanız (canınız çektikçe kararında yiyebilirsiniz) sonrasında egzersiz yapmanız ve bol su tüketmeniz. Aklınıza takılan soru varsa bildiğim kadarıyla yanıt vermek isterim.