Ukrayna ve Rusya tarafından yapılan güçlü bir dezenformasyon var. Rusya’nın öncü birlikler acemi askerlerden oluşuyor.

Zelenskiy’nin amacı NATO’yu ve AB’yi arkasına alıp Kırımı geri almaktı. Rusya hem yanı başında NATO istemediği hem de Kırımı vermek istemediği için Putin’in “çocukken öğrendiğim kavga kaçınılmazsa ilk hamle yapan sen olacaksın” demesinin sebebi buydu. Bu savaş birisi tarafından çıkacaktı ilk hamleyi yapan Rusya oldu. Diğer açıdan baktığımızda 3. Dünya savaşının çıkma ihtimali çok daha yüksek olurdu.

Savaş başladığında aslında amaçlananın Ukrayna yönetimini kontrol edebileceği bir hale getirmek, Kırım’ı vermemekti. Rusya, Kırımı aldıktan sonra çok büyük yatırımlar yaptı. Şimdi Zelenskiy diyor ki; bana hem Kırımı vereceksin, hem de ayrılıkçıların yaşadığı iki bölgeden elini çekeceksin. Rusya belki büyük bir yaptırıma maruz kalıyor ancak işin bu noktasında geri adım atmak çok daha büyük bir itibar kaybına sebebiyet verecek. Ayrıca kendi içindeki azınlıkların Rusya’yı parçalamasına ve diğer ülkelerin Rusya’dan toprak talep etmesine sebebiyet verecek.

Ukrayna hükümeti Türkiye açısından bana göre “terbiyesiz” bir yol izleyerek sık sık Tb-2 videolarını paylaşmaları, Türkiye boğazları kapatacakmış gibi twit atmaları, Suriye’de sözde Esad gerçekte Rusya tarafından şehit edilen askerlerimizin öcünü almış gibi twit atarak Türkiye’yi taraf seçmeye zorluyorlar. Ancak sayın Cumhurbaşkanımızı sık sık eleştiririm ama bu konudaki tutumundan ötürü tebrik ederim, tarafsızlığımızı koruyarak olası bir kötü durumdan ülkemizi korumuş oluyor. Türkiye Ukrayna tarafını seçmiş olsa ve sorumluluk almış olsaydı bunun cevabı malesef Suriye’den acı bir şekilde gelirdi. Diğer türlü ise gereksiz yere bir ton yaptırıma maruz kalırdık.

Putin zeki bir yöneticidir aksi olsaydı Rusya 3 büyük ülkeden birisi olmayı sürdüremezdi. Bu olay Rusya’nın sonu da olmaz. Tabi bu demek değildir ki Putin iyi veya hayranı olunacak birisidir. Eğer hayran olacak birisi arıyorsanız ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ecdadımız zeki devlet adamları ile dolu. En azından hayranımız ithal değil yerli olsun.

Ben öncelik çocuklar olmak üzere masum insanların tarafındayım. Bu savaşta ne Zelenskiy ne Putin masum. Bu yüzden bu ikiliden birinin yanında durmak Türk insanına yakışı kalmaz.